KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: Star Wars – Darth Maul és Korra legendája – Hatalmi harc

Két közkedvelt karakter is visszatér.

A Szukits kiadó kínálatában két olyan képregényt is találhattok, amelyek kultikus művek a vásznon már látott történetét bővítik. A Star Wars és az Avatar világa is bőven tartogat még lehetőségeket, amelyeket az itt tárgyalt két mű is bizonyít. A továbbiakban a Star Wars: Darth Maul és a Korra legendája – Hatalmi harc című kiadványokról olvashattok, és megtudhatjátok, miért javasoljuk nektek is a beszerzésüket.

Azt hiszem, nem túlzok nagyot, ha azt mondom, Darth Maul minden Star Wars rajongó kedvenc karakterei közé sorolható. Titkon mindig is szerettük a sitheket, na meg ugye ki ne akarna dupla fénykarddal harcolni? Azonban sajnálatos módon a filmek során nem láthattuk túl sokszor az ikonikus karaktert. Ezt később az animációs sorozatok pótolták, de ezek jóval kevesebb nézőhöz jutottak el, így végül mégis hiányérzet maradt bennünk. Ezt érezhette Cullen Bunn is, aki a Star Wars: Darth Maul képregénysorozat megírásával tervezte kitölteni a keletkezett űrt.

A kötet, amelyről mesélni fogunk nektek, ennek a sorozatnak az első öt füzetét gyűjti össze. A történet eseményei során Darth Maul kezét még megkötik Palpatine szenátor parancsai. A fiatal tanítvány egyelőre nem képes uralkodni haragján, és több tapasztalatra van szüksége az ereje használatát illetően. Azonban a Jedi rend felé érzett megvetése sokkal erősebb, mint bármilyen kontrollált érzelme. Amikor megtudja, hogy egy Padawan fogságba esett egy közeli bolygón, aktuális küldetését megszakítva a Jedi tanítvány nyomába ered, hogy végre megkezdhesse bosszúját.

A gyűjtemény rövid terjedelme ellenére dúskál az akcióban. Nem lesz hiány csatában, leszámolásban és párbajban sem, szörnyek, Jedik és fejvadászok is keresztezik majd a főszereplő útját. Luke Ross nagyszerű rajzai rendkívül színessé és filmszerűvé teszik a történéseket, amelyek kanonikusan illeszkednek a Skywalker Saga idővonalába.

Amennyiben meghoztuk a kedveteket a kiadványhoz, a Szukits Kiadótól az alábbi linken lehetőségetek van megrendelni. Egy impozáns, keménytáblás, rendkívül szépen megtervezett kiadványról van szó, amely remekül illeszkedik a Marvel gondozásában kiadott Star Wars történetek dizájnjához. Mi mindenképp ajánljuk, és mivel különálló formában is kerek egész a sztori, nem csak Star Wars fanatikusok számára lehet érdekes.

Már másfél évtizede annak, hogy útjára indult az Avatar – Az utolsó léghajlító, és nem véletlen, hogy az animációs sorozat népszerűsége mai napig szárnyal. A kultikussá vált történet a lezárása után sem állt meg, ugyanis Korra leköszönt, de néhány évtizeddel később egy új Avatar vette át a helyét. A Korra legendája című utód az eredeti mű szellemiségét vitte tovább, miközben bemutatta, hogyan lett egy fiatal lányból az elemek úrnője. A harmadik évad végén azt hihettük, hogy a sztori lezárult, azonban Michael Dante DiMartino úgy gondolta, van még benne annyi potenciál, hogy egy három kötetes képregénnyel kibővítse a világot.

A Hatalmi harc lényegében percre pontosan ott folytatja az eseményeket, ahol a sorozat eseményei abbamaradtak. Korra és Asami a szellemvilágba utaznak, hogy kipihenjék a rengeteg megmérettetést, azonban a vakáció éles fordulatot vesz. Kuvira támadása arra sarkallja őket, hogy hazatérjenek, és így az idilli állapot egy intrikával, helyi nézeteltérésekkel és epikus harcokkal teli akcióbombába csap át.

Fontos megjegyezni, hogy a Hatalmi harc alapvetőnek veszi, hogy láttátok az alapművet. Így annak, akinek kimaradt, nem tudjuk nyugodt szívvel ajánlani, hiszen a sorozat eseményeit nem ismerve rendkívül kuszának fogjátok találni a történetet. De ez ne ijesszen el titeket, ugyanis a sorozat és a szóban forgó képregény is remekül sikerült, így érdemes rászánni az időt arra, hogy a teljes történettel megismerkedjetek.

A The Legend of Korra befejezése után nem éreztem azt, hogy igényelnék bármiféle folytatást, azonban bátran ki merem mondani, hogy az angolul Turf Wars címen futó képregény érdemben hozzáad a sztorihoz. Korra és Asami ugyanolyan szerethető, mint a képernyőkön, a fordulatokkal teli narratíva, a remek tálalás és a humoros dialógusok pedig a fotelbe fognak szegezni minket, amíg az utolsó oldalra nem érünk. A történet annak ellenére, hogy igen rövid terjedelmű, több szálon fut, és tele van izgalommal. Tapasztalni fogjuk az emberek és a szellemek szembenállását és a helyi triádok közötti konfliktust is, nem beszélve Kuvira elszánt pusztításáról. Irene Koh rajzai remekül visszaadják a Nickelodeon műsorának hangulatát és képi világát, így nem kell aggódnunk azon, hogy le kell mondanunk a megszokott környezetről.

Sajnos a Hatalmi harc rendkívül rövidke. Szinte egy lendülettel végigolvashatóak a kötetek, darabonként 80 oldalas mókára számítsatok. Csak úgy érdemes belevágni, ha maradtok az egész sorozatra, szorosan összefüggnek ugyanis, egy nagy sztorit alkotva. A harmadik fejezet fogja elhozni az immár végleges lezárást, ami még ebben a hónapban kiadásra kerül. Amennyiben meghoztuk a kedveteket a kiadványhoz, a Szukits kiadó oldaláról meg tudjátok rendelni, akár a hamarosan érkező zárókötettel együtt.

Total
1
Shares
Previous Article
The Witcher

Félbeszakították a Vaják 2. évad forgatását, miután többek tesztje is pozitív lett

Next Article

Ki válthatja Johnny Deppet Gellert Grindelwaldként?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!