KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: The Witcher/Vaják – Történetek Ríviai Geraltról

A fehér farkas nem mindennapi kalandjai.

Annak ellenére, hogy Andrzej Sapkowski könyvei már lassan a harmincadik évfordulóhoz közelítenek, Ríviai Geralt csak néhány éve épült be igazán a köztudatba. Ebben a legnagyobb szerepet a CD Projekt RED szerepjátékai vállalták, amikből később egy online kártyajáték és két felülnézetes kaland is kinőtte magát. A harmadik epizód kritikai fogadtatása egészen elképesztő számokat produkált, amit a Netflix sorozat formájú feldolgozása követett, mára pedig már ott tartunk, hogy a szóban forgó vaják az egyik legnépszerűbb karakter a világon.

Nem csoda tehát, hogy egy újabb médiumot, a képregényt is meghódította a fehér farkas. Már ebben a műfajban is sorozattá bővült a franchise, és a hazai rajongók nagy örömére a széria magyar nyelven is elérhető. Ezek a történetek eltérnek a játékok és a regények vonalától, nem csupán feldolgozások. Érdemben bővítik a világot, és betekintést nyerhetünk abba, miféle kalandokat élt át Geralt a mindennapokban, a fő szál eseményein kívül.

A Szukits kiadó gondozásában nemrég megjelent egy gyűjteményes kiadás, amelyben a sorozat első három kötete kapott helyet. A gyönyörűen kivitelezett, közel négyszáz oldalas, keményfedeles képregényt védőborító óvja a karcoktól, belül pedig egy könyvjelzőt is találunk. A kiadványt a törzsanyagon kívül színesítik az eredeti számok borítóképei is, így tényleg a teljes élményt kapjuk meg. Az eredeti, a Dark Horse Comics által kiadott sorozat első 15 száma lehet így, saját nyelvünkön és összegyűjtve a miénk, kedvcsinálás gyanánt pedig vegyünk át röviden, miről szólnak ezek a füzetek.

Az elátkozottak háza

Paul Tobin első történetében Geralt egy halásszal találkozik, akitől megtudja, hogy a férfi nemrég elhunyt felesége egy rémséggé változott át, és egy közeli kúriát szállt meg. A vajákot felbérli a feladatra, hogy megszüntesse az asszonyon uralkodó átkot, és kiderítse, miért pont ezt az épületet választotta. Emellett fel kell kutatnia a ház egykori lakóinak sorsát, valamint megakadályoznia azt, hogy az elátkozott lelkek elhagyhassák a környéket. Az Üvegek Háza nevezetű helyszín kinézete ijesztő körítést ad az eseményeknek, ami Joe Quiero igényes rajzainak köszönhető.

Rókagyermek

A második kötetben Geralt egy megbízás miatt hajóra száll, azonban a korántsem barátságos arcokkal teletűzdelt legénység nyugtalansággal tölti el. Aggodalma hamar igazolásra kerül, amikor megtudja, hogy az egyik utas kivívta egy rókaasszony haragját, a bosszúszomjas lény pedig az egész társaság életére veszélyt jelent. Egy lesújtó vihar áldozatául esnek, azonban az átok itt nem ér véget, az asszony illúziók sorát szabadítja a megtépázott csapatra, és fennáll a veszélye annak, hogy egymás és a vaják ellen fordulnak. A Rókagyermek szintén a Tobin-Quiero páros munkája, és legalább annyira izgalmas, mint a bevezető darab.

Varjak átka

Paul Tobin harmadik történtét ezúttal Piotr Kowalski rajzain keresztül meséli el. A rajongók nagy örömére ebben a kötetben feltűnik a leginkább közkedvelt karakter, Ciri, aki Geralt oldalán komoly bajba kerül. Egy, a kettejük levadászására megidézett szörny elől kényszerülnek menekülni. Útjuk során eljutnak Novigrad városába is, ahol a franchise egyik legveszedelmesebb szörnyéről, a strigáról is sugdolóznak a helyiek.

Szörnyvadászok

A Szörnyvadászok című történet esete különleges, ugyanis ez a sztori nem kapott önálló megjelenést. Kizárólag a gyűjteményes kiadásban található meg, exkluzív tartalomként egészíti ki a három fő kötetet. Geralt útja Vorune városába vezet, ahová hűséges barátja, Vesemir kíséri el. Yennefert keresik ugyan, azonban nem meglepő módon egy újabb megbízásra találnak helyette. A város lakosságát egy emberi húsra vadászó rémség terrorizálja, a vajákok pedig vállalkoznak a feladatra, nem tudva, hogy több szörny is garázdálkodik a vidéken.

A felsorolt történetekkel még nem ér véget a széria, már előrendelhető a negyedik kötet, a Hús és Tűz is, eredeti nyelvén pedig mindmáig bővül a füzetek sora. Amennyiben szeretnétek belevetni magatokat a The Witcher képregények világába, ez a kiadvány lehet a tökéletes választás. Márpedig ha kedveltétek a sorozatot, a könyveket vagy a játékokat, jó eséllyel ezek a sztorik is magukkal fognak ragadni. A Szukits kiadó honlapjáról akár most is megrendelhetitek, ideális karácsonyi ajándék lehet egy Vaják-rajongónak.

Total
3
Shares
Previous Article

TESZT: Immortals Fenyx Rising

Next Article
Fekete Özvegy

A Fekete Özvegy egyik szereplője is ott lehet a Sólyomszem Disney+ sorozatban, de nem ő!

Related Posts
Tovább

Kikerült a közösségi megosztóra az X-Men: Apokalipszis legjobb jelenete

A filmről a kritika már olvasható a widescreen.hu oldalon. Nem teljesen vagyunk odáig a filmért, jobbra számítottunk nagyon. De a fenti videó feledtet picit mindent, mert ez az egyetlen olyan képsor az egész Apokalipszis alatt, amin jót röhögtünk. A többi miatt inkább a zsebkendőért nyúltunk, vagy durvább esetben felálltunk volna a vetítés közben.

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!