Főoldal Másvilág KÖNYVAJÁNLÓ: A Nagy Marvel regénysorozat újabb kötete Fekete Párducról szól
Másvilág

KÖNYVAJÁNLÓ: A Nagy Marvel regénysorozat újabb kötete Fekete Párducról szól

Már megrendelhető a Nagy Marvel regénysorozat legújabb kötete, amellyel most Fekete Párduc történetébe merülhetünk el.

333
Fekete Párduc

A Szukits kiadó jóvoltából újabb Marvel regényt olvashatunk. A Jesse J. Holland által írott Fekete Párduc avagy Ki a Fekete Párduc? könyvnek sajnos azonban van egy szomorú aktualitása is. A Marvel Mozivezumban Chadwick Boseman alakította T’Challát, Vakanda királyát, a Fekete Párducot. A tehetséges színész idén nyáron, hosszú betegség után hunyt el. Halála rengeteg rajongót lesújtott.

A Fekete Párduc regény nagyszerű szórakozás, amely néha az időben vissza – vissza pillantva, de egy kerek egész történetet mesél el az afrikai Vakanda népének eredetéről, titkos és gondosan féltett erőforrásukról, a vibrániumról, valamint uralkodóiról. A Marvel Moziverzumban már régóta tervezik a Fekete Párduc-film második részét, Boseman tragikus halálával azonban felmerült a kérdés, vajon ki helyettesíti majd a színészt? Sok jel utal arra, hogy a Fekete Párduc testvére, Shuri (Letitia Wright) lehet az, aki átveheti ezt a szerepet. A könyvben olvashatunk arról, hogy Shuri milyen kiváló kiképzést kapott, és több utalás is található, hogy jó esélyei vannak a posztra.

Azután húgához lépett, s miközben megölelte, volt annyi ideje, hogy néhány szót is a fülébe súgjon. Ha kudarcot vallanék, rád vár, hogy megóvd a népünket! A Párducisten majd ellát tanácsokkal. Mindig is hittem benned, kishúgom, és tudom, hogy ezek után sem okozol majd csalódást! Hadd legyek rád továbbra is büszke!

Shuri

T’Chaka király, ahogy azt megelőzőleg az uralkodó dinasztia királyai hagyományosan tették, minden erejével védte népét az idegen hódítóktól. Felesége, Ramonda azonban meggyőzte, hogy ideje lenne végre megnyitnia Vakanda határait a világ előtt. T’Chaka ezért képviselte országát a bilderbergi konferencián, ahol azonban kiábrándultan beszélt a megjelentekhez:

A tudományos áttöréseink legalább felét önök is elérhették volna, a háborúban és nyomorban viszont mindig nagyobb az üzleti lehetőség. Nem is értem, miért nem inkább gyermekek oktatásába fektetik a pénzüket, de valószínűleg sokkal jobban fizetnek a még újabb és még pusztítóbb fegyverek, amiket remélhetőleg soha senki nem fog használni. Építhetnének hidakat és kórházakat, helyette sok millió dollárt érő futballstadionokat húznak fel az adófizetők pénzén! És azt hiszem, azt is meg tudom mondani, miért: a társadalmuk beteges módon rajong a pénzért, és ez a megszállottság minden józan megfontolást felülír. Hiszen miért is gyógyítanánk meg egy betegséget, mikor rákényszeríthetjük az embereket, hogy fizessenek a gyógyszerért? Miért állítsunk elő olcsó energiát, ha a drágát is annyiért adhatjuk el, amennyiért akarjuk?

T’Chakat, a konferencia után, szállodájában éri a halál, és majdnem egész családját kivégzi a bérgyilkos, Ulysses Klaw. Klaw, akit hajt a bosszúvágy, nagyapja haláláért Vakandát okolja, egy nigandai diktátor támogatásával tervezi megtámadni és megölni az immáron T’Chaka helyét elfoglaló T’Challát és családját. Ulysses a nigandai katonák mellett egy francia légióssal, és pár C kategóriás szuperhőssel karöltve indul Fekete Párduc és népe ellen. Sikerül-e bosszút állnia Klawnak? Milyen szoros és érdekes kapcsolat köti Fekete Párducot a Dora Milaje-hoz, női testőreihez? Megtudhatod, ha megveszed a Jesse J. Holland írta Ki a Fekete Párduc? kötetet.

A közelgő ünnepekre a legszebb ajándék lehet egy jó könyv. A Szukits kiadó internetes könyváruházában széles választék vár, köztük a Nagy Marvel regénysorozat kemény és puha-fedeles kötetei között is kedvedre válogathatsz és rendelhetsz. Jó olvasást!

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...