x
Close


Közelgő események

Filmek

KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: Élet és halál

Újabb betekintés az Alien képregények világába.

KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: Élet és halál
  • Publishednovember 21, 2020

Kevés olyan mérvadó alkotás készült, ami annyira ügyesen ötvözi a horror és a science-fiction elemeit, hogy egy igazán gigászi franchise épült rá. Természetesen nem másról beszélek, mint a Ridley Scott által megteremtett Alien univerzumról. Ám a rendező víziójának beteljesülése csakis H.R. Geigernek köszönhetően történhetett meg megannyi lidérces álmot okozva a nézőknek az 1979-es megjelenése óta. A jellegzetes látvány és a fullasztó, klausztrofób érzés olyan zseniálisan működnek, mint kevés más alkotásban. Ezáltal az eredeti mű mára megannyi folytatást, spin-offot és egyéb médiumban való megjelenést is megélt. Természetesen videójátékok mellett akciófigurák, de még képregények is megjelentek a nagyívű cselekményt hol kiegészítve, hol megmagyarázva annak egyes elemeit.

A Dark Horse a képregényes vonalat erősítve ráment a franchise-ra és szerencsénkre olyan maradandó élményeket okoztak nekünk, mint például a korábban már bemutatott Tűz és kő sorozat. Amit szintén a Szukits Könyvkiadónak köszönhetünk magyarul, egy csodálatos gyűjteményes formátumban. Azonban az ott megismert történet nem ért véget. Benne volt a folytatás lehetősége melyet most bemutatok nektek, ha esetleg még nem ismernétek. Kezdjük is egy kis leírással az egyes kötetek történetéről.

Predator – írta: Dan Abnett, rajzolta: Brian Albert Thies

Gyarmati tengerészgyalogosok egy csapata érkezik LV-797-es jelű Tartarus bolygóra. Feladatuk, hogy kivizsgálják az egyik rivális cég által, a Weyland-Yutani felségterületén végzett törvénytelen kutatásokat. De amit találnak, az nem egyéb, mint egy ismeretlen eredetű, lópatkó alakú űrhajó birtoklásáért vívott csata reményvesztett túlélői. A Weyland-Yutani utasítása egyértelmű: a katonák bármi áron foglalják el az idegen űrhajót. Ám az egység parancsnokának eltökélt szándéka, hogy megóvja emberei életét. A parancsnoknak azonban hamarosan rá kell jönnie: egyik terv sem tartható, ha közben földönkívüli vadászok indítják meg pusztító támadásukat. Ez a képregény-gyűjtemény a Dark Horse Life and Death című sorozatának 1-4. számát tartalmazza, melynek fordítását Szántai Zsolt készítette. Itt tudjátok megvásárolni.

Prometheus – írta: Dan Abnett, rajzolta: Andrea Mutii

A Tartaruson lezajlott öldöklés után egy maroknyi tengerészgyalogosnak sikerül megszereznie és elindítania a bolygón talált titokzatos idegen űrhajót. Még csak nem is sejtik, hogy a fedélzeten újabb, véres összeütközésbe keverednek magával a Tervezővel, aki egy különös planétára, az LV-223-ra irányítja a hajót. Hamarosan az is kiderül, hogy a hely minden szerves élet forrása, ám egyben vérengző pusztítás és halálos veszedelmek világa is. Így amikor megjelennek a mindent elözönlő xenomorphok, kilátástalan helyzetükből csak két ember mentheti meg a katonákat, a jó ideje itt rekedt Angela Foster kapitány és társa Galgo. Ez a képregény-gyűjtemény a Dark Horse Life and Death című sorozatának 5-8. számát tartalmazza, melynek fordítását Szántai Zsolt készítette. Itt tudjátok megvásárolni.

Aliens – írta: Dan Abnett, rajzolta: Moritat

Néhány gyarmati tengerészgyalogos és az LV-223-on korábban kudarcba fulladt expedíció túlélői csapdába kerülnek a mindent elpusztító xenomorphok és egy dühöngő Tervező között. Amikor egyik társukat elragadják és a fészkükbe viszik az idegen lények, a katonáknak dönteniük kell: inkább visszatérnek a Föld biztonságába, vagy vállalják a küldetést ezen az ellenséges világon, és megpróbálnak megmenteni valakit, aki talán már nem is él. Ez a képregény-gyűjtemény a Dark Horse Life and Death című sorozatának 9-12. számát tartalmazza, melynek fordítását Szántai Zsolt készítette. Itt tudjátok megvásárolni.

Aliens Vs Predator – írta: Dan Abnett, rajzolta: Brian Albert Thies

A veszélyekkel teli világűrben a baj hármasával jár, és ezt Paget kapitány és fogyatkozó számú csapata a saját bőrén tapasztalta meg. Először ismeretlen eredetű, földönkívüli vadászokkal kellett szembenézniük, majd seregnyi xenomorph lény indított ellenük támadást, végül egy istenszerű Tervezővel is összeütközésbe kerültek. Nem kérdés, a háború megkezdődött, és a katonáknak a csökkenő morál és muníció mellett már csak célpontból maradt bőven. És mégis, ebben a kilátástalan helyzetben, a túlélőknek maradt még egy, utolsó esélye: egy nő, aki testében hordoz valamit. Valamit, amivel véget vethetnek a háborúnak örökre. Ez a képregény-gyűjtemény a Dark Horse Life and Death című sorozatának 13-16. és további 1 bónusz számát tartalmazza, melynek fordítását Szántai Zsolt készítette. Itt tudjátok megvásárolni.

A csomagot egyesével, vagy akár gyönyörű, gyűjteményes formában is megvehetjük innen, egy pazarul kinéző díszdoboz formájában, egyenesen a kiadótól. A díszdoboz azonban egy kicsit szűkösebbre sikerült, mint a Tűz és kő esetében. Sajnos a szűkösséget a fizikai formátumra értem, a négy kötet nagyon nehezen fér el a díszdobozban, így óvatosan kell velük bánni. Az epizódok keménytáblás kivitelben és 155 x 235 mm-es méretben érhetőek el, az első három kötete esetében 96, míg a Aliens VS Predator esetében 136 oldalon. A minőség nagyon jó, igazán szép része lesz minden egyes kötet a gyűjteményünknek. Aki esetleg most ugrana bele a vásárlásba az megteheti ezt akciós a Szukits webshopjából, garantálom, hogy nem fogtok csalódni.

Written By
Fonyódi Dávid

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.