Főoldal Filmek Josh Trank maga döntött úgy, hogy távozik a Boba Fett-film éléről, nem rúgták ki
Filmek

Josh Trank maga döntött úgy, hogy távozik a Boba Fett-film éléről, nem rúgták ki

A Fantasztikus Négyes rendezője, Josh Trank köztudottan egy Boba Fett spin-offot forgatott volna, ám még a munka előtt távozott a Lucasfilmtől.

468

A Fantasztikus Négyes rendezője, Josh Trank köztudottan egy Boba Fett spin-offot forgatott volna, ám még a munka előtt távozott a Lucasfilmtől.

Josh Trank rendező filmográfiája nem annyira széles, és a köztudatban is inkább a balhéival hívta fel magára a figyelmet. Ő volt az a filmrendező, aki mikor 2015-ben bemutatták a Fantasztikus Négyes feldolgozást, többször is kifakadt és legszívesebben eltörölte volna a föld felszínéről a rebootot. Az eset után nem véletlen, hogy nem kapott lehetőséget a Lucasfilmnél, ám nagyon diplomatikus módon oldották meg a távozást.

Ha visszaemlékszünk, akkor a Disney érában J.J. Abramstől Az ébredő Erő után Josh Trank alkotása követte volna a sorban, amiről máig úgy tudni, hogy Boba Fettet dolgozta volna fel. Még a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy is lelkesedett az ötletért és a rendezőért, hogy csatlakozott a franchisehoz, ám a dolgok nem sokkal később rosszra fordultak. Nagy port kavart a Fantasztikus Négyes zűrzavaros eseménye, ami természetesen a Lucasfilmet is elérte, miután a Marvel-filmet Simon Kinberg felügyelte, aki amolyan tanácsadói szerepet töltött be a messzi-messzi galaxisban. A 2015-ös Star Wars Celebration találkozóra Tranket is meghívták, azonban influenzára hivatkozva nem jelent meg a találkozón.

Nem sokkal az eset után a híradásokban arról számoltak be, hogy a stúdió elengedte Trank kezét, s Gareth Edwards kap lehetőséget. Az eset úgy került be a köztudatba, hogy a Lucasfilm kirúgta, ám most Trank elmondta, hogy valójában ő lépett ki, még mielőtt a stúdió megköszönte volna neki.

Kiléptem, mert tudtam, hogy ki fognak rúgni, ha nem hagyom ott a projektet.

A Fantasztikus Négyes balhéja nemcsak a Boba Fett projekt sorsát pecsételte meg, hanem Trank karrierjét is tönkretette egy időre. Öt évvel az eset után most tért csak vissza Hollywoodba, a Tom Hardy főszereplésével forgatott Caponse alkotással.  

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események