Főoldal Filmek Jön a District 9 folytatása, maga Neill Blomkamp rendező erősítette meg a hírt
FilmekBREAKING

Jön a District 9 folytatása, maga Neill Blomkamp rendező erősítette meg a hírt

Folytatást kap a nagysikerű 2009-es film.

455
District 9

2009 év egyik legjobb filmje volt a District 9, ami olyan szinten tudott újat mutatni a sci-fi műfajon belül, hogy Neill Blomkamp rendező egy csapásra berobbant a köztudatba. A kirobbanó sikerét főként annak köszönheti, hogy az egyik legnagyszerűbb társadalomkritika, amit Hollywood valaha is forgatott. A mozifilm szépsége abban rejlett, hogy ebben a műfajban nem szokás ilyen mély témát feldolgozni.

A siker nem maradt el, a 30 millió dollárból forgatott filmből világszerte több mint 210 millió dollárt kasszíroztak össze, és nagy előrelépést jelentett az író és rendező számára. A film egy kisebb cliffhangerrel végződött, hiszen nem derült ki az alkotásból, hogy mi történt Wikus-szal és Christopherrel, és ahelyett, hogy folytatást kapott volna, a rendező olyan eredeti projekten dolgozott, mint az Elysium – Zárt világ vagy a Chappy. Ám egyik alkotása sem jutott olyan magasra, mint a District 9. De még ekkor sem szánta el magát a folytatás mellett, inkább megkísérelt egy olyan Alien-filmet készíteni, ami fittyet hányt volna az Alien 3-4. részekre, hogy lezárja Ellen Ripley hadnagy útját. De Ridley Scott keresztbe tett, s a tervezőasztalon nem jutottak túl. Majd jött a klasszikus Robotzsaru folytatása, ami megint csak nem sikerült. És most jött el az ideje, hogy bejelentse, folytatást kap az első nagy filmje.

Blomkamp közösségi oldalán jelentette be, hogy jön a District 10. Egyelőre nem tudni, hogy mikor valósulhat meg a folytatás, hiszen még csak az írási fázisban tart a film, ergo, még az is kérdéses, hogy lesz-e stúdió, amely zöld lámpát ad a folytatásnak.

Blomkamp korábban egy Inferno nevű sci-fi thrilleren dolgozott, mielőtt a pandémia miatt mindent leállíttattak, és átváltott volna a Demonic projektre. Feltehetően az Inferno továbbra is elsőbbséget élvez minden más projekttel szemben. A filmrendező még 2017-ben egy kérdez-felelek alatt úgy fogalmazott a Reddit-fórumon, hogy nem fogja elkapkodni a folytatást, biztos akar lenni benne, ugyanolyan témákat érint majd, mint az eredetivel.

Oké, szóval ami a District 10-t illeti, a válaszom igen. Vissza akarok térni abba a világba, és elmesélni Wikus és Christopher történetének másik felét. A kérdés most az, hogy sok más projekt és ötlet van, amiken szintén szeretnék dolgozni és befejezni… És ami a legfontosabb, hogy nagyon jó ok kell rá, hogy elkészítsem a District 10-et. Az első film olyan dél-afrikai témákat érintett, amelyek nagy hatással voltak rám is, miközben felnőttem ott, és biztosra kell mennünk a következő filmben is, hogy ezeket nem felejtettük el.

Neill Blomkamp

2009-ben mutatták be Neill Blomkamp zseniális sci-fijét, a District 9-t, amiben egy hatalmas űrhajó jelenik meg Johannesburg felett, de hamar kiderül, hogy az idegenek nem leigázni akarnak minket, hanem itt ragadtak. Az emberek úgy döntenek, hogy kialakítanak nekik a Földön egy szinte élhetetlen „tábort”, ami gyakorlatilag olyan, mint egy veszélyes szeméttelep – és hiába akarnak az űrlények hazajutni, sajnos úgy tűnik, hogy nem tudnak, ez pedig rengeteg konfliktust szül mindkét fajnál.

District 9
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Gran Turismo
Előzetesek

Rengeteg játékutalást hozott a Gran Turismo második nagy előzetese

Az előzetesek alapján tényleg a rajongóknak készült a Gran Turismo, több utalást...

Sigourney Weaver
Filmek

Sigourney Weaver tisztán és érthetően fogalmazott: ennyi volt az Alien, és nem fog visszatérni

Pedig volt egy idő, amikor visszatért volna abban a bizonyos Neill Blomkamp...