Főoldal Előzetesek Rengeteg játékutalást hozott a Gran Turismo második nagy előzetese
Előzetesek

Rengeteg játékutalást hozott a Gran Turismo második nagy előzetese

Az előzetesek alapján tényleg a rajongóknak készült a Gran Turismo, több utalást is kapunk a videójátékra.

149

Régen láttunk már új felvételeket a Gran Turismóról, és mivel a várva várt film premierje egyre közelebb van, itt a tökéletes alkalom egy új trailer megjelenésére. A történet teljesen felforgatja azt, amit egy videojáték-adaptációtól elvárnánk, hiszen a középpontban a játék játékosai állnak, akiket kiválasztanak, hogy valódi versenyzőkké váljanak. Ráadásul egy igaz történeten alapul.

A Gran Turismo új trailere sok olyan elemet tartalmaz, ami a PlayStation-játék rajongóinak, és általában az autóversenyzős játékok szerelmeseinek ismerős lehet – kezdve azzal, hogy a Hungaroring aszfaltcsík legendás pontjait sorra vesszük. Neill Blomkamp (District 9) rendező nem fogta vissza magát az utalásokkal: földi kamerabeállításokat használ, ami ismerős lehet a játékosok körében, vagy a légi felvételek, amelyek felülnézetből követik az eseményeket a pályán.

Mindezek mellett az új trailerben sokkal közelebbről megismerhetjük a főszereplő Jann Madenborough-t (Archie Madekwe) és bepillantást nyerhetünk a magánéletébe, a zavaros kapcsolatát az apjával, aki a legtöbb szülőhöz hasonlóan nem hisz abban, hogy a videojátékok iránti odaadásának van jövője. Mint tudjuk, Jann életében akkor jön el a nagy változás, amikor egy csomó más játékossal együtt kiválasztják, hogy kipróbálja magát igazi autókkal versenyezni. A trailerből az is kiderül, hogy Jann kezdetben nehezen boldogul majd a versenypályán.

Ahogy a korai vetítések reakciói is mutatják, a Gran Turismo az egyik jó példája lesz annak, hogy a videójáték-adaptációk új korszakát éljük Hollywoodban. Sokáig ezek az adaptációk nehezen találtak visszhangra a közönség körében, de az elmúlt néhány évben bizonyították, ha egy jó csapatot kérnek fel az adaptációra, akkor bizony van helyük ezeknek a történeteknek a filmvásznon.

A Gran Turismo forgatókönyvét Jason Hall (Amerikai mesterlövész) és Zach Bailyn (Richard király) írta. A szereposztásban Djimon Hounson (Black Adam), Orlando Bloom (A Karib-tenger kalózai), David Harbour (Stranger Things), Darren Barnet (Én még sosem…), Sang Heon Lee (XO Kitty) és az egykori Spice Girl, Geri Horner (Rainbow Woman) is szerepel.

A Gran Turismo augusztus 11-én jön ki a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

David Harbour
Filmek

A Stranger Things fináléja után David Harbour kizárólag filmekben fog szerepelni

A Stranger Things után csak filmekben szeretne szerepet vállalni David Harbour.

Gran Turismo
Filmkritikák

Gran Turismo kritika

David Harbour és Archie Madekwe leiskolázta a mezőnyt a Gran Turismo-filmben.