Főoldal Filmek Neill Blomkamp rendezővel az élén készül az új Robotzsaru-film
Filmek

Neill Blomkamp rendezővel az élén készül az új Robotzsaru-film

Az MGM bejelentette délután, hogy a District 9 rendezője, Neill Blomkamp szállítja a következő Robotzsaru-filmet, ami az eredeti folytatása lesz.

735
Robotzsaru

Az MGM bejelentette délután, hogy a District 9 rendezője, Neill Blomkamp szállítja a következő Robotzsaru-filmet, ami az eredeti folytatása lesz.

A Deadline délután arról számolt be, hogy a Dictrict 9, az Elysium – Zárt világ és a Chappie rendezője aláírt, s ő forgatja következő Robotzsarut az MGM stúdiónak. Örömteli hír, hogy a projekt olyannyira folytatása lesz Paul Verhoeven ’87-es filmjének, hogy Ed Neumeier és Michael Miner forgatókönyvírók eredeti vázlatát használják fel az új részhez, amit most a Terminátor franchiseból kölcsönvett Justin Rhodes ír át.

Blomkamp kiadott egy hivatalos közleményt is, melyben a következőt olvashattuk:

Az eredeti film hatalmas hatással volt rám gyerekkoromban. Szerettem az akkori részt, és mai napig a sci-fi műfaj egy klasszikusa a XX. század végéről, melynek valódi üzenete volt. Remélem, hogy valamivel közelebb kerültünk a folytatás elkészítéséhez, ez most az én célom. A gyerekkoromhoz kapcsolódó dolgok az évek alatt fejlődésen mentek keresztül. Eleinte a fogyasztás, a materializmus, majd a Adócsökkentő-politika, a ’80-as évek Amerikájából ezek jöttek át legerőteljesebben. De ahogy öregszem, az a része, ami igazán rezonál velem, az a személyazonosság és annak keresése.

Ameddig megvan az emberi összetevő, addig egy jó történet bármikor működhet, mert nem zárja be a történetet egy különleges helyre. Milyen menő lenne Robotzsarut egy jó westernben látni, ahol a történetben a sci-fi filmek és drámák, az emberi kapcsolat nagyon fontos szerepet kapnak. Ami most engem izgat, hogy valaki megtalálja elvesztett személyazonosságát, visszavegye azoktól az emberektől, akik haszonra tettek szert ebből és az események hatására visszaszerezze emlékezetét. Ez az ami leginkább elbűvölő az egészben. A másik dolog, amiért izgatott vagyok, hogy újra együtt dolgozhatok Justin Rhodes-dzsal, aki nagyszerű elemeket adott egy olyan folytatáshoz, ami Verhoeven világában játszódik. Ez az a film, amit szeretnék megnézni.

Duplán van okunk az örömre, egyfelől azért, mert Neill Blomkamp rendezőre bízzák a folytatást, habár az elmúlt években többször láttunk arra példát tőle, hogy vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz filmet készít, de talán most nem hibázza el, s mindenki boldog lesz az új Robotzsaruval, másrészről, hogy hagyják a 2014-es remake-t, ami nem különösebben nyerte el a rajongók tetszését.

neill-blomkamp-robotzsaru

Szerző

Mióta az eszemet tudom mozgóképpel kelek és fekszem. Közösségi média felületünket kezelem és kritikákat írok általában filmekről.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Gran Turismo
Előzetesek

Rengeteg játékutalást hozott a Gran Turismo második nagy előzetese

Az előzetesek alapján tényleg a rajongóknak készült a Gran Turismo, több utalást...

Sigourney Weaver
Filmek

Sigourney Weaver tisztán és érthetően fogalmazott: ennyi volt az Alien, és nem fog visszatérni

Pedig volt egy idő, amikor visszatért volna abban a bizonyos Neill Blomkamp...