Főoldal Filmek John Boyega elárulta, ha Finn nem Reybe, s nem is Poe-ba, akkor kibe volt szerelmes a Skywalker korában
Filmek

John Boyega elárulta, ha Finn nem Reybe, s nem is Poe-ba, akkor kibe volt szerelmes a Skywalker korában

Már tisztázták, hogy Finn és Rey között nem volt romantikus szál, ám John Boyega nagyon szerette volna, ha Finn egy másik karakterrel szorosabban megismerkedett volna.

478
Star Wars: Skywalker kora

Már tisztázták, hogy Finn és Rey között nem volt romantikus szál, ám John Boyega nagyon szerette volna, ha Finn egy másik karakterrel szorosabban megismerkedett volna.

Amióta Star Wars a Star Wars, a romantika mindig jelen volt a filmekben, kezdve a klasszikus eredeti trilógiától az előzménytrilógián át egészen a folytatástrilógia utolsó részéig, a tavaly év végén bemutatott Star Wars: Skywalker koráig. Vitathatatlanul a franchise legismertebb szerelmi eleme Han Solo és Leia hercegnő kapcsolata volt, de akár még R2-D2 és C-3PO plátói barátságát és a Disney+ The Mandalorian-sorozatában Din Djarin és Bébi Yoda kapcsolatát is.

Mikor 2015-ben bemutatták a Star Wars: Az ébredő Erőt, sokan romantikus kapcsolatot véltek felfedezni Finn és Poe Dameron között. De mint sok mást, Rian Johnsontól Az utolsó Jedik ezt is teljesen átírta, és Finn új társat kapott Rose személyében, aki a küldetés során beleszeretett a dezertőrbe. A VIII. rész után kíváncsian vártuk a folytatást, hogy mi történik majd a két figurával, együtt lesznek-e, helyette azonban úgy tűnhetett, hogy Finn Reyt választotta, és beleszeretett barátjába.

Ezt a kérdést később J.J. Abrams tisztázta, s Finn nem azt szerette volna annyira elmondani, hogy szerelmes Reybe, hanem ő is Erő-érzékeny, megérez bizonyos dolgokat (ahogy arra már az előzetesben és a filmben többször is kaptunk utalást). Hétvégén a Finnt megformáló John Boyega Twitteren arról beszélt, hogy karaktere melyik másik szereplőbe szeretett volna bele. Ha lehet még meglepő választ hallani, akkor ez az lehet, mert se Reyt, se Poet nem választotta volna, hanem a korábbi rohamosztagost, Jannah-t.

Ez is jól mutatja a Skywalker kora egyik legnagyobb problémáját, hogy túl sok témát szeretett volna boncolgatni a film, minden kérdést igyekszik megválaszolni, miközben még az új szereplőket sem ismertük meg igazán. Talán ha nem a Disney akarata érvényesül, s szabad kezet adnak a kreatív csapatnak, a forgatókönyvíróknak és a rendezőknek, akkor egy összefüggő, jobb folytatástrilógiát kaptunk volna.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események