Főoldal Filmek Joe Russo elmagyarázta, hogy kell értelmezni Amerika Kapitány idővonalát a Bosszúállók: Végjátékban
Filmek

Joe Russo elmagyarázta, hogy kell értelmezni Amerika Kapitány idővonalát a Bosszúállók: Végjátékban

A Kapitány visszatért a jövőbe.

536
Bosszúállók: Végjáték
Forrás: Marvel Studios

A Bosszúállók: Végjáték készítői alaposan feladták a leckét két éve. A rajongók még mindig az időutazás szabályait vitatják a Marvel Moziverzumban. Mint azt megtudtuk filmből, ha visszamegyünk a múltba, akkor a múltunk lesz a jövőnk, s a jelenünk a múltunk. Hiába változtatunk meg valamit a múltban, mert a múlton keresztül képtelenség megváltoztatni a jövőt. Ezt azzal magyarázták, ha a múltban megváltoztatunk valamit, az hatással lesz a körülményekre is, ami az eseményeket is befolyásolja. Magyarul egy új univerzumot hozunk létre, ami független lesz a jelenünktől.

Ezért a múltból visszatértek a Végtelen Kövekkel a Bosszúállók a fő idősíkra, hogy visszafordítsák a csettintést. Mikor megfékezik Thanost, Amerika Kapitány önként ajánlja fel, hogy visszaviszi a múltba a hat elemi kristályt, azonban hiába várnak rá, nem tér vissza. Legalábbis nem olyan formában, ahogy azt vártuk. Steve Rogers inkább a múltban maradt Peggyvel, s miután közösen leélték életüket, egy idősebb Rogerst kaptunk a zárójelenetben. Sokan ezért úgy gondolják, hogy két Kapitány létezik a fő idősíkban.

Joe Russo nemrég erre adott magyarázatot, hogyan kell értelmeznünk Amerika Kapitány jelenetét. A Lights Camera Barstool vendége volt a Végjáték társrendezője, aki arra a találgatásra adott választ, hogy a Kapitány vajon azon az idősíkon élte le életét, ami végül a fináléhoz vezetett, vagy esetleg egy másikon.

A Kapitánynak vissza kellett volna térnie a fő idősíkra. Ez valami olyasmi, a Kapitány egy új valóságba járt volna, akkor vissza kellett volna térnie a fő idősíkra, hogy átnyújtsa a pajzsot Samnek. A mi belső értelmezésünkben, amit a szobában definiáltunk, a döntés az volt, hogy mindent a történtek alapján hoztunk meg. Egy elágaztatott valóságban járt volna, aztán át kellett volna váltani erre az idősíkra. Szóval az egyikről a másik idősíkra ugrott, igaz? Végül letette a pajzsot.

Joe Russo

Magyarul ezt úgy kell értenünk, ha Rogers nem a “jelenben” azaz a fő idősíkon öregedett meg, hanem egy alternatív valóságban, vagyis Rogersnek idős korában az egyik idősíkról a másikra, azaz a jelenbe ugrott, hogy átnyújtsa a pajzsot barátjának.

Sokáig úgy tűnt, hogy a folytatásban nem látjuk többet Amerika Kapitányt, azonban néhány hete megjelent egy cikk, miszerint Chris Evans visszatér. A hír nem kapott még megerősítést, amire maga a színész is reagált. Amennyiben igaznak bizonyul a pletyka, akkor Amerika Kapitány nem egy új, önálló filmben, hanem társszerepet kaphat csak. A Multiverzum szabályai lehetővé teszik a karakter visszatérését, így most minden a stúdión múlik, mihez kezd.

Amerika Kapitány
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események