Star Trek

J.J. Abrams Star Trek 4. részén dolgozik az eredeti szereplőgárdával

Megannyi gond után tényleg elkészül a negyedik rész.

2018-at írtunk, amikor nagy hévvel bejelentették, hogy a franchise fennállása óta először készít filmet egy női rendező az ausztrál S.J. Clarkson személyében. Amilyen gyorsan jött a bejelentés, olyan gyorsan lecsengett az egész negyedik rész terve. A gyors bejelentés után a két főszereplőt alakító Chris Pine és Chris Hemsworth otthagyta a stábot, később már maga a Paramount Pictures sem bízott a negyedik részben.

Még Quentin Tarantino is eljátszott a gondolattal, hogy egy korhatáros filmet szívesen rendezte, de végül ez sem valósult meg. Majd tavaly nyáron ismét mozgolódás kezdődött, amikor a stúdió kitűzte a film premierjét, később felbérelték a WandaVision rendezőjét. J.J. Abrams a ViacomCBS keddi befektetői napjának prezentációján megerősítette, hogy új Star Trek-film készül az eredeti trilógia szereplőgárdájával – írja a Deadline.

A Paramount állítólag már megkezdte a tárgyalásokat Chris Pine-nal, hogy visszatérjen James T. Kirk, Zachary Quinto Spock, Zoe Saldana Uhura hadnagy, Karl Urban Bones, John Cho Sulu és Simon Pegg Scotty szerepében. A forgatás a tervek szerint 2022 végén kezdődik Matt Shakman rendezésében. Shakman összesen 23 Emmy-jelöléssel is büszkélkedhet a WandaVision munkája után, de olyan alkotásokkal büszkélkedhet még, mint az FX készítésű Felhőtlen Philadelphia és az HBO kultsorozatává vált a Trónok harca. Abrams producerként tér vissza a negyedik részre.

Shakman irányítása alatt Josh Friedman (Avatar 2) és Cameron Squires (WandaVision) írja a forgatókönyv legújabb változatát, ugyanis korábban már Lindsey Beer és Geneva Robertson-Dworet (Marvel Kapitány) kidolgozott egy vázlatot.

A Variety-nek nyilatkozó források szerint kiemelt fontossággal bírt, hogy visszatérjen az eredeti szereplőgárda az új részre, amit még nehezebbé tett, hogy több feltörekvő színészből is igazi sztár lett az elmúlt években. Pine azóta mindkét Wonder Woman-filmben dolgozott, míg Zoe Saldana A galaxis őrzőiben Gamoraként, az Avatar 2-ben pedig Neytiriként kap szerepet. Karl Urban Billy Butcher szerepében látható az Amazon Studios készítésű The Boys című sorozatának 3. évadában, Simon Pegg pedig a Mission: Impossible folytatásaiban kapott nagyobb szerepet Benjiként. John Cho nemrég Spike Spiegelként szerepelt a Netflix élőszereplős Cowboy Bebop-adaptációjában, Zachary Quinto pedig az AMC NOS4A2 című sorozatában játszott.

Ahogy az várható volt, a lehető legnagyobb titokban dolgozzák ki a cselekmény részleteit; a negyedik Star Trek eredeti koncepciója szerint Kirk kapitánynak saját apja örökségével kellett volna megküzdenie, aki hősiesen feláldozta magát a USS Kelvin fedélzetén az időutazó romulánokkal vívott csatában.

Egyelőre nem tudni, hogy a Paramount tervezi-e újraosztani Pavel Chekov szerepét a folytatásra. A szerepet korábban Anton Yelchin játszotta, aki 2016 júniusában, 27 évesen, egy tragikus autóbalesetben vesztette életét Los Angeles-i otthonában, alig egy hónappal, hogy kijött volna a mozikban a Star Trek: Mindenen túl.

Total
1
Shares
Previous Article
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Marvel rajongói szerint Tom Cruise Vasember szerepében látható volt a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesében

Next Article
Hang nélkül 2.

A Paramount Pictures bejelentette a Hang nélkül 3. részt, és a premiert is kitűzte

Related Posts