x
Filmek

Chris Pine és Chris Hemsworth otthagyták a Star Trek 4.-et

A legfrissebb hírek szerint a Star Trek franchise két főszereplője, Chris Pine és Chris Hemsworth is kihagyhatja a következő részt, miután kisebb vita alakult ki a bérek körül.

Chris Pine és Chris Hemsworth otthagyták a Star Trek 4.-et
  • Publishedaugusztus 12, 2018

A legfrissebb hírek szerint a Star Trek franchise két főszereplője, Chris Pine és Chris Hemsworth is kiszállt a következő részből, miután kisebb vita alakult ki a bérek körül.

A Paramount Pictures stúdió költségcsökkentésre törekszik a következő rész forgatása előtt, hiszen a Star Trek: Mindenen túl nem hozott akkora sikert a mozik kasszái előtt – a 190 millió dollárból készült film mindösszesen csak 343 millió dollárt termelt -, mint arra számított a stúdió. Ennek eredményeképpen a The Hollywood Reporter arra hívta fel a figyelmet, hogy Chris Pine és Chris Hemsworth is megszüntette a tárgyalásokat a stúdióval, nemes egyszerűséggel otthagyták a projektet. Bennfentes források megerősítették, hogy mindkét színészt elvesztette a negyedik rész, miután vitába torkollottak a tárgyalások, s a felek nem tudtak megegyezni a bérről. A hírek szerint a stúdió bércsökkentést eszközölt, sőt, a jelenlegi kontraktust is szerették volna módosítani, ami végső soron ahhoz vezetett, hogy a két sztár felállt, és elköszöntek a stábtól. Az ügy pikantériáját az adja, hogy rajtuk kívül Zoe Saldana, Zachary Quinto, Karl Urban, Simon Pegg és John Cho már igent mondtak a folytatásra.

Pedig nagy reményeket fűztünk a következő részhez is, ugyanis a franchise fennállásának ez lett volna az első olyan epizódja, amit női rendezőre bíznak. A Jessica Jones rendezője, S.J. Clarkson rendezőnőt kérték fel a filmkészítésre, miközben a forgatókönyvet egy női párosra, J.D. Payne és Patrick McKay írókra bízták, de még a főgonosz szerepét is egy női karakter tölti majd be. A filmet természetesen J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot finanszírozza majd, de felmerül a kérdés, hogy a két sztár elvesztése mennyire nehezíti meg a forgatást, esetleg szükség van-e arra, hogy belenyúljanak a szkriptbe, vagy nemes egyszerűséggel új színészeket keresnek a szerepre. A tervek szerint a forgatás jövő év elején indul, és a filmet valamikor 2020-ban mutatják be, hogy utána zöld lámpát kapjon Quentin Tarantino, aki szintén bejelentkezett egy Star Trek részre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.