x
Filmek

A Star Trek következő filmjét a WandaVision rendezője, Matt Shakman forgatja

A nagysikerű Disney+ sorozat rendezője készíti az új űrutazást.

A Star Trek következő filmjét a WandaVision rendezője, Matt Shakman forgatja
  • Publishedjúlius 14, 2021

A WandaVision című Disney+ sorozat rendezője, Matt Shakman kapott egy feladatott a Paramount Pictures és a Bad Robot produkciós cégtől, mégpedig azzal keresték meg, hogy elkészítse a Star Trek-filmsorozatának következő részét. A franchise új, nevezzük nevén, a 4. részről több hír is született már, de sajnos a dolgok úgy alakultak végül, hogy lemondtak a filmről.

A hírt a Deadline osztott meg ma hajnalban. A portál tudomására jutott, hogy Shakman rendezővel az élén gyorsított ütemben készítik el az új Star Trek-filmet, és a forgatásra várhatóan jövő tavasszal kerül sor. Ez a történtek fényében különösen meglepő hír, hiszen a Star Trek 4. részt a hírek szerint 2019-ben törölték, de úgy tűnik, hogy Shakman nagy menetelése a WandaVision-sorozattal felébresztette a franchise iránt érdeklődők figyelmét. A lap még azt is megemlíti, hogy a filmrendező több más ajánlat mellett választotta a Star Trek-filmet, illetve a Paramount őt szerette volna rendezőnek, különösen a stúdió elnöke, Emma Watts erőltette, hogy Shakman kapja a feladatot.

A jelenleg cím nélküli Star Trek-film forgatókönyvén Lindsey Beer és Geneva Robertson-Dworet dolgozik. Korábban arról számoltak be, hogy a Légió című sorozat alkotója, Noah Hawley írja és rendezi a következő filmet. Ezt megelőzően A visszatérő írója, Mark Smith készített volna forgatókönyvet Quentin Tarantinónak, de egy ideje csend van a projekt körül, szóval erről a tervről lemondhatunk, pedig ez a film R-besorolást kapott volna.

Mondhatni régi motorosnak számít Shakman, aki a WandaVision előtt is rendezett már – pár részt köszönhetünk neki az Felhőtlen Philadelphia, a Trónok harca, a Fargo és Nagy Katalin – A kezdetek című sorozatoknál -, de a várt áttörést és az elismerést igazán a Disney+ sorozata hozta meg. Tegnap jelentették be, hogy a WandaVision 23 Emmy-díj jelölést kapott, a streamingszolgáltató pedig összesen 71 jelölést kapott az alkotások után.

Star Trek 4

Szemlátomást Watts nagyon bízik az új filmben, tudván, hogy egy ilyen rendezővel a projekt élén, aki közel két tucat jelölést zsebelt be egy sorozattal, de hogy mi lesz ebből a filmből, majd az idő megmondja. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a korábbi három rész főszereplői visszatérnek-e, merthogy 2020 márciusában Simon Pegg kétségbe vonta a negyedik részt. Azzal indokolta kijelentését, hogy véleménye szerint a Star Trek-filmek a Marvel alkotásaival szemben nem hoznak elég pénzt, majd egy évvel később már arról beszélt, hogy szerinte törölték a filmet, miután a S.J. Clarkson rendező lelépett Trónok harca előzménysorozatot forgatni.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.