x
Filmek

J.J. Abrams elárulta, hogy melyik szót halljuk először a Skywalker korában

J.J. Abrams ahogy tette négy évvel korábban, Az ébredő Erő bemutatója előtt, felfedte a Skywalker kora első szavát is.

J.J. Abrams elárulta, hogy melyik szót halljuk először a Skywalker korában
  • Publishednovember 26, 2019

J.J. Abrams ahogy tette négy évvel korábban, Az ébredő Erő bemutatója előtt, felfedte a Skywalker kora első szavát is.

A Star Wars: Skywalker kora kevesebb mint egy hónap múlva a mozikba kerül, és már tűkön ülve várjuk, hogy hogyan végződik George Lucas 1977-ben útjára bocsátott története, a Skywalker-saga. Természetesen a Lucasfilm a lehető legnagyobb titoktartásban készül a Skywalker kora bemutatójára, de épp minap láttuk ennek ellenkezőjét, mert még a legjobban védett gépezetbe is kerülhet porszem: a stábból az egyik színész véletlen az ágya alatt felejtette a forgatókönyvet, és az egyik takarítótól kellett visszaszerezni a lapokat.

A rendező már tegnap elárulta, hogy milyen hosszú lesz a befejező rész. A korábbi hírekkel ellentétben azonban nem a leghosszabb filmmel búcsúztatják a történetet, de azért még így is kellőképpen elnyújtják a történetet. Most pedig a The Late Show with Stephen Colbert című műsor vendége volt a direktor, ahol azt árulta el a rajongóknak, hogy mi lesz az első szó, amit hallunk majd a filmben, de még mielőtt kimondta volna, gyorsan tisztázta, hogy ez nem az, amit a Star Wars-filmek elején beúszó szövegben olvashatunk majd, hanem amit párbeszédben hallunk. Az első szó pedig az At. Vagyis egy névelőt hallunk majd először a filmben, aminek sok jelentése lehet magyarul, kezdve -nál, -nél, -ban, -ben határozóragokkal, de még sorolhatnánk, attól függ, hogy milyen közegben használják.

Az utolsó nagy előzetes óta már több tévészpotot is kaptuk, melyekben feltűntek a Ren lovagjai és a Sith trooperek, legutóbb pedig egy klipet láttunk a Pasaana sivatagi bolygón való üldözésből, melyben Rey, Finn, Poe, C-3PO és BB-8 egy sereg rohamosztagos elől menekül, de még repülő birodalmit is láttunk benne.

A Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

Star Wars: Skywalker kora
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.