J.J. Abrams

J.J. Abrams azt szeretné, hogy megjelenne a klasszikus Star Wars-trilógia eredeti formában

J.J. Abramsnek egyik kívánsága az lenne, hogy az első, az eredeti Star Wars-trilógia megjelenjen eredeti formában.

J.J. Abramsnek egyik kívánsága az lenne, hogy az első, az eredeti Star Wars-trilógia megjelenjen eredeti formában.

Csaknem negyven éve már, hogy bemutatták a Star Wars franchise első részét a mozikban, az Egy új remény címen, ami jövő héten a Star Wars: Skywalker korával lezárja a Skywalker-sagát, noha több arra utaló jelet is kaptunk, hogy a történet akár folytatódhatna.

George Lucas irányítása alatt a Lucasfilm többször is kiadta a klasszikus trilógiát, mindig finomítottak rajta, de arra is volt példa, hogy új snittekkel kiegészítettek: Mos Eisley űrkikötőben Han Soló találkozik Jabbával a hangárban, vagy mikor az Ezeréves Sólyom megérkezik a Felhő városba, a legutóbbi javítással pedig a sokat vitatott Han Solo és Greedo jelenetében próbálták egyértelművé tenni, hogy ki sütötte el előbb a fegyvert.

A rajongók évek óta könyörögnek a Lucasfilmnek, hogy a trilógiát eredeti formában adják ki. Közéjük csatlakozott most J.J. Abrams rendező is, aki a Now This News interjújában elmondta, hogy talán erre nem lesz lehetőség, ám egy olyan esetről beszélt, amikor Az ébredő Erő munkálatai alatt a klasszikus trilógia többszöri kiadása gondot okozott:

Megkérdeztek erről, mert ki ne akarná látni ezt? De nekem azt mondták, hogy különböző okok miatt, amiket nem teljesen értek, de ez nem feltétlenül lehetséges. Ami túl rossz, mert az volt az, amit szerettem. Valójában ez vicces, mikor Az ébredő Erőn dolgoztunk, Vader és az Uralkodó jelenetéről beszélgettünk, és az elmondottakkal kapcsolatban nézeteltérésünk volt, és bizonyos értelemben mindannyian őrültnek éreztük magunkat. És rájöttünk, hogy két különböző változatról beszélünk, mert van egy „speciális” változat, ami elérhető online, valakitől kaptam egy változatot, és aztán ott volt a hivatalos verzió. Volt az eredeti színházi változat, majd az a verzió, amit most láthatnak az emberek.

Ha a rajongók másban nem is feltétlen értenek egyet a rendezővel, ebben talán igazat adnak, hogy a Disney+-os változat után nagyon szívesen megnéznék az első kiadást is, amihez még nem nyúltak hozzá. Azt viszont nem tudtuk meg, hogy mik azok az okok, amiért nem jelenhet meg.

Total
4
Shares
Previous Article
Kevin Feige

Kevin Feige megerősítette, hogy a következő grandiózus film tervein már dolgoznak

Next Article

Mekkora lesz valójában az Xbox Series X?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!