Han Solo

A Disney+-ra felkerült a klasszikus Star Wars-trilógia is, ami újabb változást hozott Han Solo és Greedo jelenetéhez

Nem először nyúltak a rajongók által sokat vitatott Han Solo és Greedo közös jelenetéhez, hogy ki sütötte el először a pisztolyt.

Nem először nyúltak a rajongók által sokat vitatott Han Solo és Greedo közös jelenetéhez, hogy ki sütötte el először a pisztolyt.

Tegnap elindult a Disney+ streamingszolgáltatás, hozzánk viszont csak jövőre érkezik a platform, így egyelőre be kell érnünk a külföldi oldalak beszámolóival, hogy milyen új tartalmak várnak az előfizetőkre. Reggel már láttuk, hogy a Végjáték egyik törölt jelenete is felkerült, melyben Robert Downey Jr. és Katherine Langford találkozását látjuk a csettintés után – Langford Tony lányát játszotta a jövőből.

Most a Vanity Fair hívta fel figyelmünket egy másik érdekességre, mégpedig hogy újra változáson esett át a klasszikus Star Wars-trilógia első része, amikor Han Solo találkozott Greedóval a Mos Eisley-i űrkikötőben. A bemutató óta vitáznak a rajongók, ki sütötte el először a pisztolyt, bár az évek alatt igyekeztek egyértelművé tenni, hogy Greedo sütötte el előbb a fegyvert, ami csak újabb felhördülést váltott ki. A Disney+-on megjelent verzió annyival egészült ki, hogy Greedo saját nyelvén – felirat nélkül – mond valamit Solonak, majd elsütik a fegyvert, de a nagy füstben nem lehet kivenni, hogy ki volt a gyorsabb.

Pablo Hidalgo, a Lucasfilm alkalmazottja megerősítette, hogy ezeket a változtatásokat még George Lucas kérésére készítették az eredeti hat rész 3D-s megjelenésénél, noha a terveket egészen eddig őrizték, és a stúdió felvásárlásával a Disney csak most mutatta be. A film eredeti vágásában Han Solo egy rejtett fegyverrel lőtte le Greedót, még mielőtt a fejvadász fegyvert ránthatott volna. Ehhez képest az 1997-es változatban Greedo nyitott előbb tüzet, ez azonban olyannyira megfeküdte a rajongók gyomrát, hogy újra hozzá kellett nyúlni a részhez, így már Solo is lő, igaz csak a másodperc töredék részével később. A legújabb verzióban pedig már egyszerre húzzák meg a ravaszt, ami alighanem a legjobb megoldás.

Han Solo
Total
1
Shares
Previous Article

A Jóbarátok sorozat az HBO Maxon éledhet újra

Next Article

Jövő héten jelenik meg a Shenmue III

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!