Főoldal Játékok Idén ősszel érkezhet az új Assassin’s Creed
Játékok

Idén ősszel érkezhet az új Assassin’s Creed

A pletykák szerint 2024 novemberben várható a szamurájos Assassin’s Creed Codename Red megjelenése.

226
Assassin's Creed Codename Red
Forrás: Ubisoft

A legújabb pletykák szerint már 2024 őszén kiadhatja a Ubisoft a következő Assassin’s Creed-játékot. Január 30-án egy terjengős cikk jelent meg az Insider Gaming oldalán. Tom Henderson, megbízható iparági bennfentes szerint az év második felében érkezhet az Assassin’s Creed Codename Red.

A Ubisoft még 2022 szeptemberében leplezte le hivatalosan, hogy készül az új szamurájos, feudális Japánban játszódó Assassin’s Creed Codename Red. Akkoriban csak annyi közöltek, hogy ez lesz az első játék, amely az Assassin’s Creed Infinity keretében megjelenik, amely egy közös platform, hub lesz minden új Assassin’s Creed-játéknak. A projekten az Assassin’s Creed Syndicate és az Assassin’s Creed Odyssey részekért felelős Ubisoft Québec csapata dolgozik. A játék visszatér a hatalmas nyitott világú akció-RPG vonalhoz, így az Odyssey és Valhalla részkehez hasonló címet várhatunk, szemben a tavalyi kisebb, lopakodós Assassin’s Creed Mirage játékkal.

A játék történetéről hivatalosan még semmit sem árultak, csak egy nagyon rövid CGI ízelítőt kaptunk, amelyben egy shinobi (nindzsa) asszaszint mutattak. Az Insider Gaming azóta megannyi infót szivárogtatott a játékról. Henderson forrásai szerint a játéknak akár két irányítható főszereplője is lehet, hasonlóan a Snydicate Frye ikertestvéreihez. Az egyik, az előzetesben látott shinobi asszaszin, aki egy fiktív nő lesz Naoe Fujibayashi néven. A történet vele indul majd és kezdetben a másik főszereplő ellensége lesz, de aztán egymás szövetségesei lesznek. Ez a másik főszereplő egy férfi szamuráj lesz, aki viszont a pletykák szerint valós történelmi személyen alapul, a 16. században élt Yasuke nevű afrikai származású szamurájon.

A Ubisoft hivatalosan nem közölte, hogy pontosan mikor érkezne az új játék. Január 29-én tette közzé X-en @BunnyTheVillain, aki egy játékfejlesztő és a Ubisoft partnere, így forrásai elvileg megbízhatók, hogy 2024 novemberében jönne a játék. A poszt szerint az első nagy előzetes májusban jöhet, a játékmenetet pedig a júliusi Ubisoft Forward keretében mutatnák meg. Ám nem ez az egyedüli Assassin’s Creed-játék, amelyen a Ubisoft dolgozik. A Codename Red mellett bejelentették, hogy a Ubisoft Montréal dolgozik az Assassin’s Creed Codname Hexe néven, amely a középkori boszorkányüldözésekről szól majd, készül a mobilos nyitott világú RPG Assassin’s Creed Jade címen, jön egy multiplayer játék Project Invictus címen, illetve a nagy sikerű Assassin’s Creed IV Black Flag remakeje is, amelyet Project Obsidian néven fejlesztenek. Ezenkívül még megannyi új Assassin’s Creed- játékot pletykáltak, számításaink szerint legalább kilencről lehet szó, egyjátékos és multiplayer részek egyaránt.

A fentiek azonban nem hivatalos infók, így kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Assassin's Creed
Forrás: Ubisoft

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Skull & Bones
Játéktesztek

Skull & Bones teszt

A Skull & Bones egy megviselt, lestrapált csatahajó, ami gyorsan alásüllyed a...

Skull and Bones
Játékok

A Skull and Bones helyett újra népszerű az Assassin’s Creed IV: Black Flag

Az új kalózos játék helyett a Ubisoft korábbi klasszikusához térnek vissza a...

Star Wars Outlaws
Játékok

Egy éven belül megjelenik a Star Wars Outlaws és az új Assassin’s Creed

2025 márciusig kiadják a Star Wars Outlaws és az Assassin’s Creed Codename...