Moff Gideon

Giancarlo Esposito elárulta, melyik klasszikus Star Wars gonosz inspirálta őt Moff Gideon alakításában

Elenyésző szerepet kapott a The Mandalorian első felvonásában, de mégis mindenki Giancarlo Esposito szerepéről beszélt az utolsó képkockák után is.

Elenyésző szerepet kapott a The Mandalorian első felvonásában, de mégis mindenki Giancarlo Esposito szerepéről beszélt az utolsó képkockák után is.

Nem sokat tudtunk meg Giancarlo Esposito színész karakteréről a sorozatban, mivel Moff Gideon elenyésző szerepet kapott az első évadban, ám annál hatásosabb belépőt láttunk tőle a fináléban, amikor is megmutatta a Sötétkardot. A fegyvert, ami egy ősi és egyedülálló fekete-pengéjű fénykard volt, amit az első mandalóriai, Tarre Vizsla készített, aki valaha a Jedi Rend tagja volt. A jelenet után érthető, hogy mindenki kíváncsian várja a folytatást, hogy még többet megtudjunk erről a titokzatos karakterről és a Sötétkardról, amit oly sokszor megmutattak a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban.

Az élőszereplős Star Wars-sorozat első évadából kiderült, hogy Moff Gideon mindenáron szeretné megkaparintani A Gyereket (Bébi Yodát), de ha jobban meg szeretnénk érteni Gideont, akkor előbb azt kell tisztázni, hogy mi történt a Birodalom bukása után, Palpatine és Darth Vader halála után – persze a Skywalker korából tudjuk, hogy az Uralkodó nem halt meg, ez is csak a terve része volt.

A színész egy nemrég készített interjúban arról mesélt, hogy Sith Lord karaktere játékát melyik klasszikus Star Wars karaktertől leste el:

Ha erre a karakterre gondolsz, akkor sok kérdésed lenne, akárcsak nekem. Rögtön arra gondoltam, ’Váó, James Earl Jones. Darth Vader.’ Amilyen hatással volt rám az életemben. Ki volt a sisak alatt, ki volt a jelmezben. Ez akár része lehet annak, akit Moff Gideon-nak hívnak, de tudod mit? Nekem nem kell sisakot viselnem.

A beszélgetés végén leszögezte, hogy olyan karaktert akart, akiből valaki olyan válhat, aki megmentheti az univerzumot, és ehhez egy titokzatos és összetett gonosztevőre volt szüksége, ami rákényszeríti a rajongókat, hogy azon töprengjenek, hős vagy gonosz a karaktere. Mindezek után pedig még mindig nem tudjuk, hogy miért akarja annyira A Gyereket, bár sejtések vannak, főleg a Skywalker kora után, ami a klónozásról és Palpatine visszatéréséről szólt, de hivatalosan még nem mondták ki, hogy azért keresik annyira Yoda mester fajához tartozó gyereket, mert az lehet Darth Sidious új porhüvelye.

A The Mandalorian második szezonját ősszel mutatják be a Disney+ streamingszolgáltatón.

Moff Gideon
Total
10
Shares
Previous Article

A Remedy két új játékon is dolgozik

Next Article

Hackerek szerezték meg az új Xbox GPU-jának forráskódját

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!