Moff Gideon

Giancarlo Esposito elárulta, melyik klasszikus Star Wars gonosz inspirálta őt Moff Gideon alakításában

Elenyésző szerepet kapott a The Mandalorian első felvonásában, de mégis mindenki Giancarlo Esposito szerepéről beszélt az utolsó képkockák után is.

Elenyésző szerepet kapott a The Mandalorian első felvonásában, de mégis mindenki Giancarlo Esposito szerepéről beszélt az utolsó képkockák után is.

Nem sokat tudtunk meg Giancarlo Esposito színész karakteréről a sorozatban, mivel Moff Gideon elenyésző szerepet kapott az első évadban, ám annál hatásosabb belépőt láttunk tőle a fináléban, amikor is megmutatta a Sötétkardot. A fegyvert, ami egy ősi és egyedülálló fekete-pengéjű fénykard volt, amit az első mandalóriai, Tarre Vizsla készített, aki valaha a Jedi Rend tagja volt. A jelenet után érthető, hogy mindenki kíváncsian várja a folytatást, hogy még többet megtudjunk erről a titokzatos karakterről és a Sötétkardról, amit oly sokszor megmutattak a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban.

Az élőszereplős Star Wars-sorozat első évadából kiderült, hogy Moff Gideon mindenáron szeretné megkaparintani A Gyereket (Bébi Yodát), de ha jobban meg szeretnénk érteni Gideont, akkor előbb azt kell tisztázni, hogy mi történt a Birodalom bukása után, Palpatine és Darth Vader halála után – persze a Skywalker korából tudjuk, hogy az Uralkodó nem halt meg, ez is csak a terve része volt.

A színész egy nemrég készített interjúban arról mesélt, hogy Sith Lord karaktere játékát melyik klasszikus Star Wars karaktertől leste el:

Ha erre a karakterre gondolsz, akkor sok kérdésed lenne, akárcsak nekem. Rögtön arra gondoltam, ’Váó, James Earl Jones. Darth Vader.’ Amilyen hatással volt rám az életemben. Ki volt a sisak alatt, ki volt a jelmezben. Ez akár része lehet annak, akit Moff Gideon-nak hívnak, de tudod mit? Nekem nem kell sisakot viselnem.

A beszélgetés végén leszögezte, hogy olyan karaktert akart, akiből valaki olyan válhat, aki megmentheti az univerzumot, és ehhez egy titokzatos és összetett gonosztevőre volt szüksége, ami rákényszeríti a rajongókat, hogy azon töprengjenek, hős vagy gonosz a karaktere. Mindezek után pedig még mindig nem tudjuk, hogy miért akarja annyira A Gyereket, bár sejtések vannak, főleg a Skywalker kora után, ami a klónozásról és Palpatine visszatéréséről szólt, de hivatalosan még nem mondták ki, hogy azért keresik annyira Yoda mester fajához tartozó gyereket, mert az lehet Darth Sidious új porhüvelye.

A The Mandalorian második szezonját ősszel mutatják be a Disney+ streamingszolgáltatón.

Moff Gideon
Total
10
Shares

Leave a Reply

Previous Article

A Remedy két új játékon is dolgozik

Next Article

Hackerek szerezték meg az új Xbox GPU-jának forráskódját

Related Posts
Tovább

Visszatértek a túlélők!

A The Walking Dead hosszas téliszünet után visszatért, és egy mozgalmas résszel megmutatta hogy tartogat még izgalmakat ez az évad. Az új epizódban Ricket, Darylt, Morgant és szinte az összes fontos szereplőt viszontláthattuk több kevesebb ideig.