J.J. Abrams George Lucas

George Lucas elárulta, miért adta el a Lucasfilmet a Disneynek

Jövőre lesz 50 éves a Lucasfilm vállalat.

Végre választ kaptunk arra a kérdésre, hogy miért adta el a Star Wars jogait, és ezzel együtt a Lucasfilmet George Lucas. A rendező még 2012-ben döntött úgy, hogy a világ egyik legnagyobb franchise-ától „megszabadul” egy busás összegért. Akkor nagyon jó üzletnek tűnt eladni a Disneynek a jogokat, aki élt is a lehetőséggel, s a mikiegeres cégnek néhány év alatt megtérült a befektetés.

A rajongók számára sokáig emlékezetes marad a dátum, amikor 2012. október 30-án a Disney bejelentette, hogy felvásárolja a Lucasfilmet és 2015-ben új Star Wars-filmet mutat be. Évekkel később a folytatástrilógia három epizódja mellett még antológiafilmeket és egy élőszereplős Star Wars-sorozatot is bemutatott a Disney, és utóbbi a Disney éra legsikeresebb alkotása lett.

Mielőtt Lucas úgy döntött, hogy eladja, őt is bevonták a Skywalker saga folytatás megbeszéléseibe, tanácsokat kértek tőle, merre vigyék a történetet, de csak néhányat használtak fel ezekből, és ez kisebb vitát is szült Lucas és Kathleen Kennedy között. A nyugdíjas George Lucas könyvében, a The Star Wars Archives: Epiode I-III című írásában fejtette ki, hogy miért adta el a céget.

Abban az időben kezdtem el dolgozni az új trilógián. Beszéltem a színészekkel, és rákapcsoltam. Akkor született meg kisebb gyerekem is. Tíz évbe telt elkészíteni a trilógiát – az I-III. rész 1995-től 2005-ig tartott. 2012-ben 69 éves voltam. Tehát az volt a kérdés, hogy folytatom-e ezt az egészet? Szeretném még egyszer átélni ezt? Végül úgy döntöttem, hogy inkább felnevelem a lányom, és élvezem az életet egy ideig. Nem kellett volna eladnom a Lucasfilmet és átadnom valaki másnak a vezetést, de ezt nem lehet visszafordítani.George Lucas

A történtek után sokakban felmerült a kérdés, jó döntés született-e, és miért kellett eladni. Voltak, akik csak a pénzt látták a dolgok mögött, de nyilvánvalóan, ha erre ment volna ki az egész, akkor Lucas nem törte volna magát az új történet megalkotásán, egyszerűen csak átadta volna a jogokat, és élvezte volna az életet. De nem így tett, és még a The Mandalorian forgatására is rendszerint elmegy, ami szerinte az egyik legjobb dolog, ami történt az utóbbi időben a messzi-messzi galaxisban.

George Lucas
Total
1
Shares
Previous Article
Logan - Farkas

Dafne Keen megerősítette, hogy tényleg tervben volt az X-23 spin-off

Next Article
Az Igazság Ligája

WarnerMedia elnöke még Zack Snyder Az Igazság Ligája rendezői változat bemutatójára is utalt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!