Főoldal Filmek FEJTÁGÍTÓ: A Star Wars kánon már elmagyarázta, Boba Fett hogyan maradt életben A Jedi visszatér után
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: A Star Wars kánon már elmagyarázta, Boba Fett hogyan maradt életben A Jedi visszatér után

Meglepő módon Boba Fett is feltűnik majd a The Mandalorian második évadában, ideje tisztázni a dolgot, hogy a fejvadász hogy maradt életben.

540
Boba Fett

Meglepő módon Boba Fett is feltűnik majd a The Mandalorian második évadában, ideje tisztázni a dolgot, hogy a fejvadász hogy maradt életben.

A Star Wars kánon már korábban választ adott a kérdésre, hogy a galaxis legendás fejvadásza, Boba Fett hogyan maradhatott életben, miután a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatérben Han Solo sugárvetőjével meglőtte Fett jetpackjét, s beleesett a Sarlacc verembe a Tatuinon. A kérdés tehát adott, ha elnyelte őt a Sarlacc, akkor hogyan is maradhatott életben?

Boba Fett neve mindig is vonzó volt a Star Wars rajongók számára, ezért az úgynevezett régi, kibővített Star Wars univerzum boldogan hozta vissza a karaktert a halálból, és adott választ arra a kérdésre, hogyan maradhatott életben. Ugyanakkor ezeket a történeteket nem tartották számon a hivatalos kánonban, miután a Disney megvásárolta a Lucasfilmet 2012-ben, s egy lyuk tátongott a karakter szerepe körül, amire elsőként a Boba Fett spin-off adott volna választ, ám Josh Trank alkotását a stúdió kaszálta. Most pedig a The Mandalorian ad majd választ Temuera Morrison alakításában ősszel.

Ahogy már mondtuk, Boba Fett visszatéréséről a Star Wars korábban már olvashattunk, s erről egy cikket is olvashattatok nálunk, azonban a Disney nem vette számításba Chuck Wending írótól az Aftermath című kötetét, amiből mindenre választ kaptunk. A kötet a Birodalom és az Új Köztársaság közötti időre fókuszál, mellette pedig számos más témát feszeget, például hogy mi történt a tágabb galaxisban. Köztük a Tatuinra is látogatást teszünk, ahol egy mandalori páncélba bújt férfival találkozunk, aki felkelést szít a rabszolgarendszer ellen. Ő Cobb Vanth, aki egykor maga is rabszolga volt. A karakter szert tett a mandalori páncélra a jawák egy csoportjától. A Jedi visszatér után a Sarlacc súlyosan megsérült, amikor Jabba hajója felrobbant és megsebesítette, és ezeket a sebeket kihasználva a kincsért megtámadják a jawák – köztük a mandalori páncélt, amit Cobb Vanth viselt.

Az Aftermath-trilógia nem adott választ soha arra a kérdésre, hogy Cobb Vanth hogyan tett szert a páncélra, de feltételezhető, hogy Boba Fett páncéljáról van szó, hiszen a beskarból készült páncél olyan erősnek bizonyult, hogy még a hatalmas Sarlacc emésztősavjai sem voltak képesek elpusztítani. Ez felveti annak a lehetőségét, hogy a fejvadász túlélte és még mindig életben van; végül is Jabba úgy fogalmazott, hogy a Sarlacc éveken keresztül emészti majd áldozatát. Az erős páncél menthette meg Boba életét, akit később a jawák megmentettek a Sarlacc gyomrából. Ez megmagyarázza a karakter visszatérését és azt is, hogy a Cobb Vanth hogyan szerezte meg a páncélt, amit egykor Boba viselt. Fett idővel visszanyerte erejét és páncélját is, és ezért Vanth súlyos árat fizethetett, és alternatív megoldásként még mindig ott van a lehetőség, hogy Vanth egy teljesen más mandalori páncélt viselt.

Boba Fett

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események