Főoldal Filmek Faramuci módon, de a Warner Bros. megerősítette a Dűne második részét
Filmek

Faramuci módon, de a Warner Bros. megerősítette a Dűne második részét

Úgy tűnik, zöld lámpát kapott a Dűne folytatása.

565
Dűne
Forrás: Warner Bros.

Egy teljes évi várakozást követően a mai napon világszerte műsorra tűzték Denis Villeneuve várva várt sci-fijét. A Dűne csütörtökön egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón bemutatásra került. Amíg várunk az első bevételi számokra, hogy a film mit tudott felmutatni az első nap és a nyitóhétvégén Észak-Amerikában, úgy tűnik, hogy a Warner Bros. már döntött a folytatás mellett. Nem kell megvárni az első napokat, jöhet a második rész.

Denis Villeneuve Dűne filmjét már játsszák az amerikai mozikban és az HBO Maxon. A film eddig nagyon jól kezdett néhány európai országban, ahol már hetek óta játsszák, és erős kezdésben bíznak a tengerentúlon is. Erős globális nyitóhétvégét jósolnak (az amerikai becslések 30-35 millió dollár között mozognak), de még mindig sok a bizonytalanság a mindent eldöntő folytatás körül.

Villeneuve mindig magabiztosan nyilatkozott a folytatással kapcsolatban, hogy a stúdiótól megkapja a lehetőséget a második rész elkészítésére. Még nyáron nyilatkozott úgy, hogy már a regény második felén dolgozik, készül a folytatás forgatókönyve – a moziban csak az első könyv első felét adaptálták a terjedelme miatt. A korábbi jelentések szerint a Warner Bros. egyfajta biztosítékokat adott a rendezőnek, és ezzel sikerült meggyőzni őt, hogy beleegyezzen az ugyanazon a napon történő streaming és mozis megjelenésről. Ez azt jelenti, hogy a mérsékelt és rosszabb bevételek nem feltétlenül tiltják meg, hogy elkészüljön a folytatás.

A WarnerMedia vezérigazgatója, Ann Sarnoff nyilatkozott most a Deadline lapnak, amikor egészen szokatlan módon, de arra utalt, hogy a folytatás már zöld utat kapott. Vagyis valóra válik Denis Villeneuve álma, és elkészítheti a második részt, sőt talán még a második kötetet is feldolgozhatja, s ezzel egy trilógiát kapunk.

Lesz folytatása a Dűnenek? Ha megnézed a filmet, látod, hogyan ér véget. Azt hiszem, erre nagyjából tudod a választ.

Ann Sarnoff

Feltételezhetnénk, hogy még változhat a stúdió álláspontja, amennyiben a Dűne csúfosan alulteljesíti a kasszáknál és online. De egy remek példa, hogy a The Many Saints of Newark megbukott múlt héten, és ennek ellenére Sarnoff azt is megerősítette, hogy a Maffiózók című sorozat alkotójával, David Chase-szel már folynak a tárgyalások egy spin-off sorozatról. A fejlesztés alatt álló tartalom természetesen az HBO Max számára készül, ahogy egyre több filmet és sorozatot jelentenek be a szolgáltatóra.

Dűne
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Démonok között
Filmek

A Warner Bros. kitűzte az utolsó Démonok között premierjét

Kiderült, mikor láthatjuk a Démonok között utolsó filmjét.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...