Főoldal Filmek A Dűne folytatása még akkor is elkészülhet, ha ez első rész nem teljesít jól a kasszáknál
Filmek

A Dűne folytatása még akkor is elkészülhet, ha ez első rész nem teljesít jól a kasszáknál

Mindenképpen elkészül a Dűne második része?

667
Dűne
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. abban a reményben készül bemutatni a Dűne új adaptációját októberben, hogy kasszát robbant majd Denis Villeneuve új filmjével. A rendező korábban már megosztotta, hogy a regény második felét is szeretné leforgatni, s ha úgy van, akkor a második kötetet is filmre venné, azaz trilógiává duzzasztaná a történetet. A folytatás forgatókönyvén már dolgozik, de még nem kapott zöld jelzést a második rész.

A korábbi hírek ellenére úgy tűnik, hogy még az sem állhat Denis Villeneuve útjába, ha a Dűne bevétele várakozáson alul teljesít. A Dűne sikere egyelőre nagyon bizonytalan. A filmet szeptember elején a Velencei Filmfesztiválon bemutatták, néhány kritika is kijött róla, azonban egyöntetűen nem ajnározták az egekbe a filmet. Inkább megosztóra sikerült az új Dűne, viszont abban mindenki egyetértett, hogy sztori szempontjából nagyon vontatott és lassú lett, végig a folytatást készíti elő. Ez pedig nem túl hízelgő a rajongóknak, ők nem egy háromórás felvezetőre szeretnének jegyet váltani, hogy majd valamikor megnézzék a második részt, feltéve, ha elkészül. Sokan úgy érzik emiatt, hogy a Warner Bros. kivár, és csak akkor fogja elkészíttetni a folytatást, ha kis sikert hoz az első rész. Logikus döntésnek tűnik, különösen egy olyan film esetében, aminek gyártási költsége állítólag 165 millió dollárt is meghaladta.

Dűne

Most azonban a Variety értesülései szerint a rendező még akkor is megkaphatja az engedélyt a második részre, ha az alulteljesít a mozikban, mivel a Warner Bros. bizonyos ígéretekkel állt a rendező elé, hogy meggyőzzék, és rávegyék a streaming bemutatóra – ami igaz a stúdió összes 2021-es filmjére. Tehát a gyenge box office adatok még nem szabnak gátat a folytatás előtt, amennyiben a film az HBO Maxen is sikeres lesz.

Villeneuve már többször kifejezte, hogy mennyire várja, hogy folytassa és befejezze ezt a nagy történtet, és bízik benne, hogy megkapja erre a lehetőséget. A stúdió hivatalosan még nem jelentett be semmit, nem foglalt állást a témában. Várhatóan kivárnak most, s mindenképpen szeretnék megvárni a premiert. A filmet október 22-én fogják bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Démonok között
Filmek

A Warner Bros. kitűzte az utolsó Démonok között premierjét

Kiderült, mikor láthatjuk a Démonok között utolsó filmjét.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...