Dűne

A Dűne folytatása még akkor is elkészülhet, ha ez első rész nem teljesít jól a kasszáknál

Mindenképpen elkészül a Dűne második része?

A Warner Bros. abban a reményben készül bemutatni a Dűne új adaptációját októberben, hogy kasszát robbant majd Denis Villeneuve új filmjével. A rendező korábban már megosztotta, hogy a regény második felét is szeretné leforgatni, s ha úgy van, akkor a második kötetet is filmre venné, azaz trilógiává duzzasztaná a történetet. A folytatás forgatókönyvén már dolgozik, de még nem kapott zöld jelzést a második rész.

A korábbi hírek ellenére úgy tűnik, hogy még az sem állhat Denis Villeneuve útjába, ha a Dűne bevétele várakozáson alul teljesít. A Dűne sikere egyelőre nagyon bizonytalan. A filmet szeptember elején a Velencei Filmfesztiválon bemutatták, néhány kritika is kijött róla, azonban egyöntetűen nem ajnározták az egekbe a filmet. Inkább megosztóra sikerült az új Dűne, viszont abban mindenki egyetértett, hogy sztori szempontjából nagyon vontatott és lassú lett, végig a folytatást készíti elő. Ez pedig nem túl hízelgő a rajongóknak, ők nem egy háromórás felvezetőre szeretnének jegyet váltani, hogy majd valamikor megnézzék a második részt, feltéve, ha elkészül. Sokan úgy érzik emiatt, hogy a Warner Bros. kivár, és csak akkor fogja elkészíttetni a folytatást, ha kis sikert hoz az első rész. Logikus döntésnek tűnik, különösen egy olyan film esetében, aminek gyártási költsége állítólag 165 millió dollárt is meghaladta.

Dűne

Most azonban a Variety értesülései szerint a rendező még akkor is megkaphatja az engedélyt a második részre, ha az alulteljesít a mozikban, mivel a Warner Bros. bizonyos ígéretekkel állt a rendező elé, hogy meggyőzzék, és rávegyék a streaming bemutatóra – ami igaz a stúdió összes 2021-es filmjére. Tehát a gyenge box office adatok még nem szabnak gátat a folytatás előtt, amennyiben a film az HBO Maxen is sikeres lesz.

Villeneuve már többször kifejezte, hogy mennyire várja, hogy folytassa és befejezze ezt a nagy történtet, és bízik benne, hogy megkapja erre a lehetőséget. A stúdió hivatalosan még nem jelentett be semmit, nem foglalt állást a témában. Várhatóan kivárnak most, s mindenképpen szeretnék megvárni a premiert. A filmet október 22-én fogják bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Total
8
Shares
Previous Article
Christopher Nolan

20 év után Christopher Nolan szakít a Warner Bros. stúdióval, és már megvan az új stúdió

Next Article
Venom 2. - Vérontó

A Venom 2. - Vérontó rajongóknak tartott londoni vetítése után elárasztották reakciókkal az internetet a nézők, de miről árulkodnak ezek?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!