Főoldal Filmek Denis Villeneuve kész leforgatni a Dűne második részét 2022-ben, ha zöld jelzést kap
Filmek

Denis Villeneuve kész leforgatni a Dűne második részét 2022-ben, ha zöld jelzést kap

Amilyen gyorsan csak tudja, szeretné elkészíteni a második részt.

534
Dűne

Még be sem mutatták a mozikban Denis Velleneuve rendezőtől a Dűne adaptációját, de már a folytatáson dolgoznak. Több alkalommal is arról beszélt, hogy amennyiben a Warner Bros. igent mond a második részre, akkor elkészítik a nagysikerű regény második felét. A könyv terjedelme miatt kellett két részre bontani a filmet, az októberben érkező film csak a könyv első felét dolgozza fel.

Egy kerekasztal-beszélgetésen az IGN laptól Jim Vejvoda kérdésére Denis Villeneuve elmondta, hogy a lehető leghamarabb szeretné elkészíteni a Dűne második részét. Rajtra kész, amint megkapja a zöld jelzést, azonnal elkezdi a forgatást, és akár már 2022-ben megtörténhet. Bár sietségnek tűnhet, a rendező hangsúlyozta, hogy a gyorsaság miatt nem köt kompromisszumot a minőség terén.

Nagyon gyorsan készen állnék. Az ilyen méretű filmhez értem, hogy gyorsan. Meg kell csinálni a díszleteket, a jelmezeket, szóval hónapokról beszélünk. De ha valaha is lesz lelkesedés, és a film hamarabb kap zöld jelzést, akkor azt mondanám, hogy 2022-ben biztosan készen állok a forgatásra. Készen állok a munkára, és amilyen gyorsan csak lehet, vászonra szeretném vinni a második részt. Az első filmnél volt időm, hogy pontosan olyan legyen, amilyennek szerettem volna. Szeretném, ha a második résznél ugyanez lenne az érzésem. Ez lenne a prioritás. A minőség lesz a prioritás.

Denis Villeneuve

A beszélgetés további részében szóba került egy korábbi kijelentés, miszerint akár trilógiára is duzzadhat a filmsorozat. Frank Herbert első regényét két részben, majd a második kötetet is feldolgozná, ha van erre igény. Villeneuve úgy gondolja, hogy a legnehezebb feladat volt bemutatni ezt a világot, ezt kultúrát, a különböző karaktereket és bolygókat a közönségnek. Ha mindez már megvan, akkor a többi már csak játék lesz.

A regénysorozat első könyve nagyon összetett. Egy futurisztikus emberi civilizációt mutat be sokrétegű történettel, valamint sok rivális családdal és karakterrel. A szerteágazó történet jelenti a nehézségét, hogy feldolgozzák a filmvásznon, és Villeneuve éppen ezért döntött úgy, hogy a regényt nem egy, hanem két részben dolgozza fel. Miután két részre bontották a filmet, néhány változtatásra is szükség volt. Korábban arról is beszélt a rendező, hogy az egyik gonosztevőt, Feyd-Rautha Harkonnen-t a második részre tartogatja, valamint Zendaya karaktere, Chani lesz a második rész főszereplője.

Dűne története: a távoli jövőben járunk, amikor is a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, a sivatagi bolygón, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Október 22-én érkezik a Dűne a mozikba és az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...