x
Close


Közelgő események

Filmek

A Dűne folytatásában Zendaya karaktere, Chani lesz a protagonista, feltéve, ha elkészül

Chani egy fremeni polgár és szerelmes Timothée Chalamet karakterébe.

A Dűne folytatásában Zendaya karaktere, Chani lesz a protagonista, feltéve, ha elkészül
  • PublishedAugust 15, 2021

Denis Villeneuve elárulta, hogy Zendaya karaktere, azaz Chani lesz a várva várt Dűne második rész főszereplője, feltéve, ha elkészül. Sok múlik majd a bemutatón, a kritikákon és a nézők reakcióján, de ha minden jól megy, akkor jöhet a második folytatás. A rendező kijelentése azért is olyan meghökkentő, hiszen Paul Atreides (Timothée Chalamet) a főszereplője a filmnek és Frank Herbert regényének.

Nem tudni, hogy Villeneuve mit tartogat a nézőknek, de idén októberben a tervek szerint minden kiderül. A filmet szeptember elején fogják először bemutatni a Velencei Filmfesztiválon, majd októberben a nagyérdemű előtt is. Bár addig még sok van, és a delta variáns is közbeszólhat, de a stúdió hajthatatlan, s ha nem a mozikban, akkor az HBO Max streamingszolgáltatón fogják bemutatni a filmet.

Chani egy erős női karaktert játszik a történetben, bár nem ő lesz a film főszereplője, ahogy erre korábban Zendaya is kitért egy műsorban. Úgy tűnik azonban, ha elkészül a regény második fele, akkor a stafétabotot átveszi, s protagonistává lép elő. Mindezt az olasz Il Venerdì di Repubblica magazinnak adott interjúban fejtette ki a filmrendező.

Alig várom, hogy leforgassuk a Dűne második részét, hogy [Timothée Chalamet and Zendaya] visszatérjenek. Tudva azt, hogy a következő fejezetben Zendaya lesz a történet főszereplője.

Denis Villeneuve

Chanis Kynes a Fremenek tagja, és Liet Kynes uralkodónak, az Arrakis birodalom ökológusának és planetológusának lánya. Chanis közel kerül a Fremenek vezetőjéhez, Javier Bardem karakteréhez, Stilgarhoz. A lány kiemelt szerepet játszik a Dűne második kötetében, ő mutatja be Pault és a fiú anyját, Lady Jessicát a Fremeneknek. Paul látomásaiban gyakran megjelenik lány, és az eddig látottak alapján ezek a látomások a film központi elemei lesznek, hiszen nagy figyelmet kaptak eddig a Warner Bros. előzeteseiben.

Dűne

Dűne története: a távoli jövőben járunk, amikor is a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, a sivatagi bolygón, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Október 22-én érkezik a Dűne a mozikba és az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.