Dűne

Denis Villeneuve optimista, és már a Dűne második rész forgatókönyvén dolgozik

Annak a filmnek, aminek Zendaya lesz a főszereplője.

Annak ellenére, hogy a Dűne második része még nem kapott zöld jelzést, Denis Villeneuve rendező már a forgatókönyvön dolgozik. A rendező a napokban már beszélt a második fejezetről, amiben meglepő módon Zendaya karaktere kapja majd a főszerepet, feltéve, ha elkészül majd valaha. Frank Herbert híres regényét októberben mutatják be a mozikban és az HBO Maxen több hónapos csúszással az eredeti premierhez képest.

A Dűne című filmet eredetileg 2020 decemberében akarták bemutatni, de a világjárványnak köszönhetően a filmet hónapokkal eltolták. Nagy ambícióval vágtak neki a forgatásnak, éppen ezért a rajongók meggyőződése, hogy ígéretes lesz a regény feldolgozása. Ez az első alkalom, amikor két részre bontják az adaptációt. Villeneuve korábban már kifejtette, hogy egy film nem elég ahhoz, hogy feldolgozza Herbert epikus regényét, amiben megismerhetjük Arrakis bolygó sivatagi dűnéivel tarkított világát.

Most írom [a második részt], és úgy érzem magam, mintha újra nyolcéves lennék. Ez nagyon szokatlan számomra. Ez az első alkalom, amikor megtapasztaltam ezt, mikor az egyik filmemet nézem, és van egy pillanatom a mély hálából, mély örömből, és azt mondom: ’Köszönöm, életem, hogy lehetővé tetted számomra, hogy ezt életre keltsem a képernyőn. Nem tudom, hogy mások mit fognak érezni ezzel kapcsolatban. De én? Denis Villeneuve 14 évesen? Köszönöm.Denis Villeneuve

Dűne

Nemrég kiderült, hogy a Dűne második részében Zendaya karaktere, Chanira kap főszerepet, ahogy az első részben Timothée Chalamet karakterén, Paul Atreidesen van a fókusz. Bár a folytatásban visszatér Chalament, de arról nem szól a fáma, mekkora szerepe lesz. A Warner Bros. még nem tűzte ki a 2. rész bemutatóját, de Villeneuve nagyon optimista ezzel kapcsolatban. A filmrendező szerint a Warnernél és a Legendary stúdiónál mindenki 100 százalékban a projekt mögött áll. Szeretik a filmet, és a rendező úgy érzi, hogy nagyon rossz box office számokra lenne szüksége az első résznél, hogy megakadályozzák a második részt. Sőt, valójában már meg is csinálták a felét, szóval miért ne szeretnék látni a második felét?

Dűne története: a távoli jövőben járunk, amikor is a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, a sivatagi bolygón, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Október 22-én érkezik a Dűne a mozikba és az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Total
1
Shares
Previous Article
The Suicide Squad

James Gunn válasszal szolgált, hogy miért nem Superman volt a The Suicide Squad főellensége

Next Article
Halálos iramban 9.

Kitűzték a Halálos iramban 10. premier időpontját

Related Posts