Dűne

A Dűne rendezője szerint akár egy filmtrilógia is készülhet a nagysikerű regénysorozatból

A harmadik film Frank Herbert folytatását dolgozná fel.

Még be sem mutatták a Dűnét a mozikban, de Denis Villeneuve már a folytatás folytatásáról beszél. Miután megtudtuk múlt héten, hogy már a második részen dolgozik, ami gyakorlatilag a regény második fele lesz, a rendező most egy harmadik film tervével állt elő. Denis Villeneuve attól sem zárkózik el, hogy filmtrilógián keresztül mesélje el ezt a két kötetből álló történetet.

A Collider figyelt fel a kanadai CBC rádiónak adott interjúra, amiben a rendező a franchise terveiről és folytatásairól beszélt. Villeneuve elárulta, hogy míg az első két film Frank Herbert írótól a nagysikerű sci-fi regénysorozat első dolgozza fel, a harmadik film az 1969-ben megjelent A Dűne messiása című regényt vennél alapul.

Ott van a Dűne második könyve, A Dűne messiása, és ebből egy rendkívüli filmet lehetne készíteni. Mindig szerettem volna egy trilógiát látni belőle, de majd kiderül. Ez évek munkája, nem fordult meg a fejemben, hogy ennél tovább menjek.Denis Villeneuve

Dűne

A regénysorozat első könyve egy nagyon összetett. Egy futurisztikus emberi civilizációt mutat be sokrétegű történettel, valamint sok rivális frakcióval és karakterrel. A szerteágazó történet jelenti a nehézségét, hogy feldolgozzák a filmvásznon, és Villeneuve éppen ezért döntött úgy, hogy a regényt nem egy, hanem két részben dolgozza fel. Miután két részre bontották a filmet, néhány változtatásra is szükség volt. A rendező elárulta, hogy az egyik gonosztevőt, Feyd-Rautha Harkonnen-t a második részre tartogatja.

A könyv annyira gazdag. Annyi fantasztikus részlet van a különböző kultúrákról. Ahhoz, hogy mindezt megőrizzük, és legyen időnk feldolgozni a filmvásznon, fontos döntéseket kellett meghoznunk.

Villeneuve már nagyon várja, hogy a második részen dolgozzon. Csak októberben fogják bemutatni az első filmet, de ő már a második rész forgatókönyvén dolgozik. A folytatással kapcsolatban megosztott egy fontos információt, hogy női főszereplője lesz a történetnek. A rendező úgy tervezi, hogy Zendaya karaktere, Chani lesz a protagonista, miközben Timothée Chalamet továbbra is központi figurát játszik majd a második részben. A második rész még nem kapott zöld jelzést, de a rendező nagyon optimista ezzel kapcsolatban, s szerinte a Warner Bros. is azt akarja, hogy megcsinálják ezt a filmet, különben nem adták volna neki a projektet.

Október 22-én érkezik a Dűne a mozikba és az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Total
5
Shares
Previous Article
Pókember

A Sony Pictures nagyon pipa, miután a kiszivárgott a Pókember: Nincs hazaút előzetese

Next Article
Pókember: Nincs hazaút

Hivatalosan is bemutatták a Pókember: Nincs hazaút első előzetesét

Related Posts