Főoldal Filmek Egy erős kezdést vett a Dűne a nemzetközi jegypiacon, akár a 40M dolláros nyitóhétvége is összejöhet
Filmek

Egy erős kezdést vett a Dűne a nemzetközi jegypiacon, akár a 40M dolláros nyitóhétvége is összejöhet

A helyzethez mérten erősen kezdett a Dűne.

525
Dűne
Forrás: Warner Bros.

Mondjuk ezt úgy, hogy igazából a legnagyobb országokban még be sem mutatták a filmet. A Dűne nemzetközi forgalmazása elkezdődött a héten, köztük Franciaországban és a szomszédos Ausztriában is szerdától jegyet lehet váltani Denis Villeneuve rendezőtől a nagysikerű kötet adaptációjára. Erősen kezdett a nemzetközi box office piacon, akár a 40M dollár is meglehet hétvégén.

A Dűne csak október 21-én kerül mozikba az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, de Denis Villeneuve várva várt sci-fi adaptációjának forgalmazását szerdán több országban is megkezdték. A filmet még szeptember elején mutatták be a rangos Velencei Filmfesztiválon, miközben a rajongók többségének bő egy hónapot kell várni még a filmre, beleértve a film hazáját, a tengerentúlon is csak októbertől kerül műsorra.

Dűne

A jegypénztári jelentések szerint a film csütörtökön zárásig mintegy 8.5M dollárt hozott 24 európai és kelet-ázsiai forgalmazásból, és bár ezek számok még nem véglegesek, úgy tartják, hogy a nyitóhétvégén akár a 35-40M dolláros kezdés is összejöhet a filmnek. Ezek csak becslések, nehéz megmondani, hogy mire lesz elég a Dűne, de a Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában és még sok más országban vetített sci-fi ígéretesen kezdett a héten. Alighanem ilyen kezdésről álmodott a Warner Bros. stúdió is.

Természetesen nagy kérdés továbbra is, hogy a Dűne hogyan fog teljesíteni a nagy amerikai piacon, ami elengedhetetlenül fontos lesz a jövőre nézve. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az Egyesült Államokban pontosan ugyanazon a napon fogják bemutatni a film a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón (utóbbin ráadásul ingyen a szolgáltatás havidíja mellett). Éppen ezért sok bizonytalanság övezi a filmet, és egyre nagyobb az aggodalom, hogy a folytatás nem kap zöld utat, hiszen annak engedélyét az első rész sikerétől teszik függővé. Nem segítenek a film megítélésen a felemásra sikerült kritikák sem, ugyanis a megjelent írott kritikákban sokan felrótták a rendezőnek, hogy lassú és vontatott a tempó, az első rész végig a második résznek alapoz, s ezzel a hardcore rajongókon kívül sokakat nem fog meggyőzni a majdnem háromórás felvonással.

Villeneuve azonban magabiztos, hogy elkészül a folytatás, miután kiderült, hogy történt egy egyezség a direktor és a stúdió között a film terjesztésével kapcsolatban, így még a rosszabb kezdés sem akadályozhatja meg a folytatást elkészítésében a rendezőt. Feltéve persze, ha a film jól szerepel az HBO Max platformon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...