x
Filmek

Ezt gyorsan ledarálták, két hónap elég volt a Sikoly 5. forgatására, és még a címét is elárulták

Pillanatok alatt filmre vették a Sikoly ötödik részét.

Ezt gyorsan ledarálták, két hónap elég volt a Sikoly 5. forgatására, és még a címét is elárulták
  • Publishednovember 18, 2020

Mindössze két hónapra volt szüksége a Paramount Pictures és a Spyglass csapatának, hogy leforgassák a Sikoly franchise ötödik részét. Gondos előkészítés előzte meg a munkát, mire sikerült a korábbi részek trióját összeszedni, de végül mindenki aláírt a filmre. A munkát még ősz elején kezdték meg, amire a korábbi részek főszereplői: Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette is igent mondott.

A két stúdió büszkén jelentette be néhány órával korábban, hogy elkészültek a munkával, de még nagyon sokat kell várnunk a premierre. A filmet először jövő év elejére datálták, de mint sok másnál, itt is egy évvel elcsúsztatták a bemutatót, és majdcsak 2022. január 14-én fogják bemutatni a mozikban. A film csak a Scream, azaz a Sikoly címet kapta, ezzel pedig szakít a régi hagyománnyal, hogy megszámozzák őket. Helyette a 2018-as Halloween mintáját követik, ahol szintén csak a klasszikus filmcímét kapta az alkotás.

Az előző négy rész három főszereplője tehát ismét összeállt, azonban lehet, hogy ezúttal már nem ők lesznek a főszereplői a szériának, elképzelhető, hogy a stúdiónak más tervei vannak a franchise-zal. A hírek szerint ugyanis az új főszereplő Melissa Barrera lesz, de Jenna Ortega is kap lehetőséget egy másik kulcsfontosságú szerepben, valamint a The Boys és Az éhezők viadala sztárja, Jack Quaid is csatlakozott a szereplőgárdához.

A rendezőkön garantáltan nem múlik majd semmi, hiszen a filmet a lehető legjobb kezekre bízták, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett párosra, akik az Aki bújt rendezői székében már bizonyítottak, valamint a Radio Silence producerei is nagyon értik a dolgukat. A filmet 2022. január 14-én fogják bemutatni a mozikban, az ünnepi Luther Márton király hosszú hétvégéjén az Egyesült Államokban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.