Főoldal Filmek Az Aki bújt rendezői készítik majd a Sikoly reboot első felvonását
Filmek

Az Aki bújt rendezői készítik majd a Sikoly reboot első felvonását

Matthew Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett foglal helyet a Sikoly reboot rendezői székében, akik legutóbb az Aki búj filmnél helytálltak.

630
Sikoly

Matthew Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett foglal helyet a Sikoly reboot rendezői székében, akik legutóbb az Aki búj filmnél helytálltak.

Az elmúlt néhány nap eseményei következtében egyre valószínűbb, hogy más rendezvényekkel együtt a filmipar is egy éves kényszerszünetre megy, miután a koronavírus világszerte megállíthatatlanul fertőz, a már bejelentett bemutatókat pedig sorra mondják le a stúdiók. A 007 Nincs idő meghalni után ma a Hang nélkül 2. és a Halálos iramban 9. bemutatóit is elhalasztották későbbi időpontokra. A készítők azonban nem állnak le, és Hollywood azon dolgozik, hogy az előttünk álló években milyen alkotásokat mutassanak be.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Spyglass Media az Aki bújt rendezőit, Matthew Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett párost kérte fel, hogy készítsenek feldolgozást vagy folytatást a legendás 1996-os horrorfilmhez, a Sikolyhoz.

Még nem tudni, hogy kire bízzák a forgatókönyvet, azt viszont kiderítették, hogy a rendezők és Chad Villela által alapított Radio Silence Productions céget is bevonják a munkával. A csapat többször is bizonyított már, hogy mennyire értik a dolgukat, jól kezelik a zsánert. A projekttel kapcsolatban viszont sok a kérdőjel még, nem tudni, hogy a Sikoly 4. folytatásáról vagy egy teljesen új szereposztással újraalkotják a franchiset.

Az első négy Sikoly-filmet a horrorlegenda, Wes Craven írta és rendezte, de háromból pedig Kevin Williamson is kivette részét, mint a történet gazdája. Az alkotók mellett Sidney Prescott szerepében mind a négy alkalommal Neve Campbell volt láthat, mellette még Courteney Cox és David Arquette is feltűntek valamennyi részben.

Sokáig a készítők sem tudták, hogy mihez kezdjenek az álarcos gyilkossal, hiszen sokáig ott volt a levegőben egy ötödik rész, végül az MTV 2015-ben lecsapott a jogra, s egy felejthető Sikoly-sorozattal állt elő, amit két évad után kaszáltak. Később a VH1 csatornán kapott még egy utolsó esélyt, de feltehetően a tavalyi harmadik évaddal végleg befejezték a sorozatot.   

Sikoly
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események