Cinema City

Nem zárnak be a hazai mozik, mindössze létszámkorlátozás mellett vetítik a filmeket

A tegnapi médiaőrülettel ellentétben nem zárnak be a hazai mozik, csak a kormányrendelet hatására korlátozást vezetnek be.

A tegnapi médiaőrülettel ellentétben nem zárnak be a hazai mozik, csak a kormányrendelet hatására korlátozást vezetnek be.

Ahogy arról már mindenki értesült, tegnap délután a magyar kormány a koronavírus miatt vészhelyzetet rendelt el, ennek értelmében megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri programok szervezését. A bejelentés után a médiát elárasztották a hírek, miszerint bezárnak a hazai mozik, és velük együtt a színházak is. Nagy port kavart a bejelentés, pedig arról szó nem esett, hogy NEM üzemelhetnek tovább a hazai mozik.

A rendelet szerda éjféltől lépett érvénybe, ma délelőtt pedig több mozihálózat is közleményben tudatta a látogatókkal, hogy milyen változást vezetnek be, miben érinti a műsorkínálatot, és valóban bezárnak-e majd a mozik. A hazai legnagyobb mozihálózat, a Cinema City Facebook-bejegyzésben cáfolta, hogy a hírek ellenére bezárnának, továbbra is várják a látogatókat, ám egy vetítésre maximum 99 jegyet adhatnak el, ugyanakkor folyamatosan figyelik a kialakult helyzetet, és minden szükséges óvintézkedést megtesznek majd, illetve még arra is ügyelnek majd, hogy úgy alakítsák ki a műsorfüzetet, hogy még a lobbyban se tartózkodhasson 99 személy a dolgozókkal együtt egy időben – ez olvasható a Cinema City hivatalos Facebook-közleményében:

A Cinema City után az ország több mozihálózata is jelezte, hogy nem zárják be az ajtókat a nézők előtt, az előadások nem maradnak el, mindössze eleget tesznek a tegnap kihirdetett kormányrendeletnek, vagyis maximum 99 főre korlátozzák a vetítéseket.

A Pólus Center Mozi oldalán az olvasható, hogy betartják az operatív törzs és a kormányzat ajánlásait és utasításait, de a hírekkel ellentétben ők sem zárnak be, és a feltételek mellett továbbra is várják a látogatókat.

A Sió Mozi sem húzza le a rolót -olvasható Facebook közleményben: “A tegnapi nap folyamán több hírportálon ROSSZUL megfogalmazott, TÉVES ÁLLÍTÁSOKAT tartalmazó cikkek jelentek meg, amik sajnálatos módon az egész magyar sajtóban futótűzként terjedtek (a cikkek mai frissítéseiben már nyoma sincs az állításnak)”, valamint “A KOCKÁZAT CSÖKKENTÉSE MIATT MINDEN TEREM KAPACITÁSÁT A FELÉRE CSÖKKENTETTÜK, kihagyott sorokkal növeljük az üléstávolságokat, megpróbálunk üléseket kihagyni társaságok között és előadások után fertőtlenítjük a termeket, üléseket és a kiszolgáló helyiségeket.”

Az Index cikke szerint viszont a Puskin moziban március 12-től nem vetítenek filmet, arról viszont nem tudni, hogy ez mennyiben érinti a főváros többi artmoziját, a Corvin és Toldi mozik még adtak ki közleményt.

A Sugár Mozi és a csepeli Kultik mozi szintén nem zárja be a termeket, továbbra is megtartják az előadásokat, de műsorváltozásra hívják fel a figyelmet.

Total
19
Shares
Previous Article
The Batman

Ti kiszúrtátok a denevérszimbólumot az új Batmobilon?

Next Article
What if...?

Kiderült, hogy mikor lesz a What if...? premiere és hány részből fog állni animációs Marvel-sorozat?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!