x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Ewan McGregor elszólta magát, hogy a Star Wars legendás alakja is feltűnik az Obi-Wan Kenobi-sorozatban

A legendás jedilovag is szerepet kaphat a sorozatban.

Ewan McGregor elszólta magát, hogy a Star Wars legendás alakja is feltűnik az Obi-Wan Kenobi-sorozatban
  • PublishedMay 1, 2021

Ha minden igaz, akkor már csak napok vannak hátra, hogy eldördüljön a startpisztoly. Az Obi-Wan Kenobi című Disney+ sorozatot még 2019-ben jelentette be a Lucasfilm, de csak most tudják elkezdeni az érdemi munkát. Bár a szereplőgárdát már bejelentették, és az elmúlt időben több fotó is kiszivárgott, ahogy építik a díszletet, Ewan McGregor is felpróbálta már a jelmezt, a munka csak azután következik.

A Lucasfilm tavaly télen nagy bejelentést tett. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője akkor úgy fogalmazott, hogy egy drámai visszavágóra kerül sor Kenobi mester és Darth Vader között. A bejelentés óta mennek találgatások arról, hogy esetleg a Star Wars franchise egy másik alakja, Luke Skywalker szerepet kap majd a sorozatban, hiszen a sorozat idején Kenobi az ifjú Skywalkerre vigyáz a Tatuinon, ebből pedig sokan arra jutottak, hogy talán Mark Hamill karakterének fiatalabb alakja is szerepet kap.

A The Hollywood Reporter is feltette a kérdést McGregornak, hogy mit gondol erről, Luke tényleg szerepet kaphat a sorozatban, amire a skót színész csak annyit felelt, hogy benne van a pakliban, de semmi konkrétumot nem tud. De ez még közel sem jelenti azt, hogy ne így történne. Emlékezzünk csak arra, amikor éveken át azzal a kérdéssel zaklatták, hogy visszatér-e Obi-Wan szerepében, és minden egyes alkalommal azt kellett mondania, ő semmiről sem tud, miközben a háttérben már rég megvitatták és aláírták a szerződést.

Ez nagyon is lehetséges. Nem is tudom. Olyan dolgokat láttam a közösségi médiában, minthogy ’jobb, ha Ewant választják Obi-Wan szerepére’, és nem tudtam mit mondani. De elég megalázó volt arra gondolni, hogy a Disney talán valaki másra gondol a szereposztásnál.

Ewan McGregor

Kenobi mellett egy másik nagy legendával is számolni kell, ugyanis Hayden Christensen Darth Vader szerepében tér vissza. A sorozat 10 évvel az A Sith-ek bosszúja után fog játszódni, ami azt jelenti, hogy Obi-Wan már hozzászokott az új életstílusához. Arra is van esély, hogy már a történet kezdete előtt találkozott az Inkvizítorokkal, amely komolyabb konfliktust eredményezne közte és a vérszomjas vadászok között a show eseményei során. Talán Darth Vader és egykori mestere régóta várt találkozója során előbbit maguk az Inkvizítorok fogják kísérni.

A The Mandalorian karaktereivel végzett fenomenális munkája után Deborah Chow joggal kapta meg a rendezői feladatot, míg a forgatókönyvön Joby Harold dolgozott. Egy limitált sorozat formájában mesélik el a jedimester rejtett történetét, amit a tervek szerint 2022-ben mutatnak be.

Obi-Wan Kenobi
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.