x
Filmek

Dormammu akár emberi alakot is ölthetett volna a Doctor Strange-filmben

A Doctor Strange legújabb koncepciós rajzából kiderült, hogy Dormammu egy teljesen más megjelenést is kaphatott volna a filmben.

Dormammu akár emberi alakot is ölthetett volna a Doctor Strange-filmben
  • Publishedmárcius 22, 2020

A Doctor Strange legújabb koncepciós rajzából kiderült, hogy Dormammu egy teljesen más megjelenést is kaphatott volna a filmben.

Doctor Strange egyik legnagyobb ellenfele Dormammu a képregényekben, akivel a Titkos tanok mestere már az első film végén szembe találta magát, ám akkor Agamoto szemével (az Időkővel) könnyedén legyőzte a Sötét Dimenzióban rekedt Dormammut, miután időhurokba zárta. A karakter megjelenése messze eltért attól, amiről a képregényekben olvashattunk, hiszen a Marvel nyomtatott lapjain többnyire emberi alakot öltött a gonosz karakter.

Miután a film végén Doctor Strange legyőzte a gonoszt, egy időre feledésbe merült Dormammu, csakhogy tavaly nyáron bejelentették a Doctor Strange az őrület multiverzumában című folytatást, ami okot adhat egy ilyen gonosz visszatérésére. A karakterről röviden: Egy Faltane nevű faj tagjai száműzték Dormammut miután elárulta őket, a gonosz egy másik létezési síkon talált otthonra, az úgynevezett Sötét Dimenzióban. Dormammu megtanulta, hogy döntse le a dimenziók határait, s elkezdte meghódítani a különböző valóságokat – így került a Föld is célpontjává -, amelyeket aztán a Sötét Dimenzióba olvasztott.

Nemrég a Marvel Studios koncepciós művésze, Jerad S. Marantz osztott meg egy érdekes draftot a karakterről, akin jól látható, hogy a film korai tervein még emberi alakot öltött, pont úgy, mint a képregényekben. Végül aztán dobták ezt, és hangját is Benedict Cumberbatchtől kölcsönözte.

Itt van egy öreg opció arra, amit a Doctor Strange-filmhez készítettem. Mindig is imádtam ezt a verziót. Ezen a ponton több emberi lehetőséggel játszottunk. Nagyon szórakoztató része volt a műsornak.

A Doctor Strange második részét 2021. május 7-én fogják bemutatni, amiben Strange mellett Skarlát boszorkány is fontos szerepet kap, ám kreatív különbség miatt az első részt jegyző Scott Derrickson nem tér vissza a rendezői székben, helyét a Pókember-trilógiából ismerős Sam Raimi veszi át.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.