Főoldal Filmek Daniel Craig szerint James Bondot nem kellene egy nőnek játszani, egy észszerűbb ötlettel állt elő
Filmek

Daniel Craig szerint James Bondot nem kellene egy nőnek játszani, egy észszerűbb ötlettel állt elő

Bond, James Bond. A hangsúly a Jamesen van.

582
007 Nincs idő meghalni
Forrás: Sony Pictures

Az elmúlt években többször is szóba került, hogy Daniel Craig távozása után ki lehet a következő MI6-es titkosügynök. Az már tény, hogy Craig utoljára bújik James Bond szerepébe a jövő héten érkező 007 Nincs idő meghalni című filmben, de hogy ki tölti majd Bond megüresedett helyét, egyelőre rejtély övezi.

Több elmélettel is elálltak a rajongók, hogy kit szeretnének ebben az ikonikus szerepben látni. Még Idris Elba neve is felmerült, aki egyébként örömmel vállalná a szerepet, bár elmondása szerint mire odakerülne, már túl öreg lenne. Aztán a Loki sztárja, Tom Hiddleston nevét is olvasni lehetett, akárcsak Henry Cavillről. De talán a legvadabb ötlet az, hogy akár egy női James Bondot is avathatunk. Ezt később Barbara Broccoli cáfolta, hogy nem fogják színésznőre osztani a szerepet, inkább terjesztenék a franchise-t, s melléktörténeteket hoznának létre, amiben már akár nő is lehet a főszereplő.

Egyszóval számtalan teória született a folytatással kapcsolatban, de még semmi sincs kőbe vésve. Amikor arról kérdezték Daniel Craiget, hogy egy nőnek kellene játszania a következő Bondot, a színész csak annyit felelt, hogy máshogy kell megközelíteni a témát.

Egyszerűen jobb szerepet kellene adni a nőknek és a színesbőrű színészeknek. Miért kellene egy nőnek James Bondot játszani, amikor lehetne egy ugyanolyan jó szerep, mint James Bond, csak nőknek?

Daniel Craig

Craig kijelentése egybevág a producer korábbi megjegyzésével, hogy James Bondot megformáló színész bármilyen színű lehet, de csak férfi játszhatja.

Úgy gondolom, hogy új karaktereket kell alkotnunk a nők számára. Erős női karaktereket. Nem érdekel különösebben, hogy egy férfi karaktert nő játsszon. Szerintem a nők ennél sokkal érdekesebbek.

Barbara Broccoli

Az előzetesekből már kiderült, hogy James Bond mellett lesz egy női ügynök is az új filmben, de nem ő lesz a következő James Bond. A Marvel Kapitány sztárja, Lashana Lynch egy új ügynököt fog játszani Craig mellett a 007 Nincs idő meghalni című filmben.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

007: Quantum of Solace game
Játékok

Nagyon közel áll a Hitman fejlesztőihez az új James Bond játék

Zökkenőmentes volt az átmenet a két ügynök között.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...