Főoldal Filmek Chris Hemsworth szerepelhet a Transformers/G.I. Joe crossoverben
Filmek

Chris Hemsworth szerepelhet a Transformers/G.I. Joe crossoverben

A színész nem egy, de két univerzumot is meghódíthat.

312
Transformers: A fenevadak kora
Forrás: Paramount Pictures

Még áprilisban jelentette be hivatalosan is a Paramount, hogy a két ikonikus Hasbro tulajdon, vagyis a Transformers és a G.I. Joe végre a nagyvásznon is együtt akcióznak majd egy crossoverben. A bejelentés nem volt nagyon váratlan, hiszen a Transformers: A fenevadak kora végén Anthony Ramos karakterét meghívták az elit egységbe, s az is valószínűsíthető, hogy nem igyekezett visszautasítani a felkérést.

A bejelentés mellé egyetlen színészt és a rendezőt sem erősítették meg azóta sem hivatalosan, de azért utalgattak rá, hogy Steven Caple Jr. visszatérhet a székbe, ő maga pedig már a film előtt nagyszabású ötleteiről beszélt. Most lehetséges, hogy mégis távozott a projekttől, cserébe Chris Hemsworth állítólag tárgyalásokat folytat a Paramounttal a filmmel kapcsolatban.

A Deadline hozta le a színésszel kapcsolatos hírt, ami azért is érdekes, mert Hemsworth megnyerte Orion Pax/Optimusz fővezér szerepét a Transformers Egyben. Az animációs film hozzánk idén októberben érkezik, s Optimusz és Megatron eredettörténetét meséli majd el, mindezt úgy, hogy egyiküket sem a régi nagyok szólaltatják meg. Peter Cullen és Frank Welker egyelőre úgy tűnik nem térnek benne vissza, ami a film szempontjából valahol logikus, hiszen a karakterek fiatal verzióját láthatjuk majd, ám felmerülhet a kérdés, hogy az új élőszereplős filmben Hemsworth katonaként vagy Optimuszként térne vissza. Mindkettőre egyformán van esély, még úgy is, hogy Cullen mellőzése Optimuszként, főleg a tengerentúlon, lehet egyenlő lenne az azonnali bukással.

A Paramount Pictures A fenevadak kora megjelenése előtt már jóval egy olyan trilógiát vázolt fel, amiben Unicron maga lenne a központi kapocs. Emellett elég sokszor utalgattak arra is, hogy az alakváltók mellé elkélne ellene egy elit katonai gárda, akik az átlag akcióba csöppenő humán karakterek helyett kicsit jobban kivehetnék részüket az eseményekből. A Transformers idén negyven éves történetében ez a gárda nem igen lehet más, mint a G.I. Joe, aminek a filmes jogai ráadásul pont kéznél vannak. Képregények lapjain már nem egyszer akcióztak együtt, s valahol meglepő, hogy csak most jutottunk el egy összecsatolásig.

Anthony Ramost nagy valószínűséggel visszavárhatjuk, Hemsworth pedig úgy tűnik egyszerre két franchise-t is üthet egy csapásra. Caple Jr. eredetileg egy olyan koncepciót vázolt fel, melyben nem feltétlenül az olyan ismert Joe-karaktereket használnák fel mint Duke vagy Kígyószem, s amely akár más bolygókra is elkalauzolna, miközben a Transformers és a szuperkatonák tehcnikai oldalát vegyíti. Azt, hogy ez pontosan mit takarhat lehet már nem tudjuk meg, de a Paramountnak biztosra kell mennie, hiszen a G.I. Joe lényegében egy halott filmes franchise lett a birtokukban. A két fél egyébként már a G.I. Joe-filmek harmadik részében találkozott volna, de ezt lefújták, viszont most hajlanak a színészek visszahozására is.

Eddigi közös történeteik alapján a potenciál adott, kérdés, hogyan nyúlnak a klasszikus Joe-karakterekhez, s mennyire tartják szem előtt egy tényleges trilógia történetét. Egyelőre annyi bizonyos, hogy pár éven belül beülhetünk az Autobotok és az elit katonák kalandjára.

G.I. Joe Transformers
Forrás: Transformers: A fenevadak kora
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...