Főoldal Filmek A Transformers producere azt ígéri, jönni fog a G.I. Joe crossover
Filmek

A Transformers producere azt ígéri, jönni fog a G.I. Joe crossover

Úgy tűnik, továbbra is komolyan gondolják az Autobotok és az elit katonák filmes szövetségét.

294
Transformers: A fenevadak kora
Forrás: Paramount Pictures

Tavaly begurult a mozikba a hetedik Transformers-film, A fenevadak kora, mely mindent megpróbált, hogy kedvezzen a rajongóknak: a karakterek az Űrdongó után ismét a G1-érára emlékeztettek, bejöttek a Beast-éra kedvencei, a Maximálok, s végre teljes valójában megmutatkozott a franchise gonosz istensége, Unicron is. Utóbbit ugyan már a Bayverse is pedzegette Az utolsó lovagban, de szerencsére ezúttal sokkal többet kaptunk belőle, s bár a film végén egyelőre nem sikerült bekebeleznie a Földet, elég erősen utaltak rá, hogy nem adta fel ezen szándékát.

A Paramount Pictures birtokolja a franchise filmes jogait, ők pedig a film megjelenése előtt már jóval egy olyan trilógiát vázoltak fel, amiben Unicron maga lenne a központi kapocs. Emellett elég sokszor utalgattak arra is, hogy az alakváltók mellé elkélne egy elit katonai gárda, akik az átlag akcióba csöppenő humán karakterek helyett kicsit jobban kivehetnék részüket az eseményekből. A Transformers idén negyven éves történetében ez a gárda nem igen lehet más, mint a G. I. Joe, aminek a filmes jogai szintén a Paramountnál vannak. A rajongók sejtései beigazolódtak, mivel a film végén az Anthony Ramos által alakított Noah-nak felajánlottak egy helyet a szervezetnél, azzal a céllal, hogy a jövőben közelebb hozza az Autobotok és a katonák együttműködését. Hogy ez a jelenet csak egy újabb húsvéti tojás volt, vagy igazi iránymutató, arról a ComicBook.com kérdezte Lorenzo di Bonaventura producert.

„Egyelőre nem tudom biztosra, merre tartunk. De mindenképpen betartjuk a film ígéretét”– hangzott a rövid válasz, míg a rendező, Steven Caple Jr. a film megjelenése után a következőket vázolta fel:

„Ki kellett találnunk, hogy hogyan építhetnénk be a G.I. Joe technológiát a történetbe, hiszen ők arról híresek – nyilatkozta. „Úgy gondolom, nem feltétlen kell elővennünk a klasszikus karaktereket, mint Kígyószem vagy Duke, hanem lesz rá mód, hogy olyanokat használjunk, akik eddig nem voltak kiemelve. A G.I. Joe-nak is vannak különböző sorozatai, frakciói, szóval ezekkel elkezdtem játszani a stúdiónak és a producereknek. Megmutattam, milyen irányba szeretnék elmenni, s hogy hogyan lehetne kiszélesíteni az univerzumot. Persze a Transformers-filmeknek ugyan van egyfajta mérete, de sok időt töltünk a Földön, s én azt gondolom még egy csomó dolog van odakint. A képregényekben is vannak más bolygók például, meg minden, s arra gondoltam, hogy túl kicsiben gondolkodunk. Szóval, ha megcsináljuk a nyolcadik, kilencedik, tizedik filmet, akkor talán van rá mód, hogy azok tágasabbak, szerteágazóbbak legyenek.

A Transformers világa bőven van annyira változatos, hogy ezt összehozhassák, ám az aggodalomra adhat okot, hogy miként szeretnének a régi Joe-karakterekhez nyúlni. A két frakció a képregényekben már 1986-ban is találkozott, azóta pedig számos alkalommal egészítették ki egymást a Kobra és az Álcák elleni küzdelemben. Az eddig elkészült önálló G.I. Joe-filmek (G.I. Joe: A Kobra árnyéka, G.I. Joe: Megtorlás, Kígyószem: G.I. Joe –A kezdetek) nem mondhatni, hogy bármilyen szempontból nagyon sikeresek lettek volna, így a Paramount a fúziótól egyben a franchise feltámasztását is várhatja. A két fél eredetileg már a G.I. Joe harmadik részében találkozott volna, de ezt végül lefújták, viszont egy crossover esetén hajlanak az eddigi színészek visszahozására.

Hogy mindez végül miként, vagy mikor valósulhat meg, azt csak az Örök Szikra tudhatja, egyelőre annyi bizonyos, hogy idén a Transformers One című animációs eredettörténettel ünneplik majd meg a franchise negyvenedik évfordulóját szeptemberben.

Forrás: Transformers: A fenevadak kora
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers: EarthSpark
Sorozatok

Júniusban érkezik a Transformers: FöldSzikra második évada

Starscreamé lesz a főszerep a Transformers: FöldSzikra legújabb etapjában!

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Transformers: A fenevadak kora
BREAKINGFilmek

A régóta várt Transformers és G.I. Joe crossover végre elkészül

A G.I. Joe szuperkatonái és Transformerek összefognak a filmvásznon.