Főoldal Filmek Brutálisan kezdett csütörtökön a Pókember: Nincs hazaút, minden idők harmadik legjobban kezdő filmje a kasszáknál
Filmek

Brutálisan kezdett csütörtökön a Pókember: Nincs hazaút, minden idők harmadik legjobban kezdő filmje a kasszáknál

Két nap kellett, és rekordot döntött a Pókember: Nincs hazaút.

448
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

A Pókember: Nincs visszaút című filmet még csak most mutatták be a mozikba, de a Marvel Moziverzum legújabb filmje máris lenyűgöző, 50 millió dolláros bevételt termelt csütörtök este az amerikai jegypénztáraknál, ami a harmadik legmagasabb összeg elővetítések során. Figyelembe véve, hogy a mozik még nem teljesen heverték ki a világjárvány következményeit, ez figyelemre méltó, s a Nincs hazaút jó úton halad afelé, hogy 2021 talán legsikeresebb mozis bemutatója legyen.

A film csütörtöki előzetes vetítése 50M dollárt hozott, ami egy hajszállal marad el a Bosszúállók: Végjáték kezdésétől. A grandiózus finálé 60 millió dollárt hozott, a Star Wars: Az ébredő Erő pedig 57 millió dollárral 2015-ben. A Végjáték 357,1 millió dollárral zárta első hétvégéjét, míg Az ébredő Erő 248 millió dollárral. A Nincs hazaút valószínűleg nem veszélyezteti egyik filmet sem, és szerényebbek az előrejelzések, 150 és 180 millió dollár közötti bevételre számítanak a szakértők az első hétvégén. Tom Holland legújabb kalandja azonban már most hatalmas sikert hozott a Sony Pictures és a Marvel Studios számára, s a Pókember legújabb kalandja máris az év legsikeresebb MCU-filmje, miután a Fekete Özvegy 80,3 millió dollárt, a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája 75,3 millió dollárt, az Örökkévalók pedig 69,5 millió dollárt hozott az első hétvégén.

További összehasonlításban a Fekete Özvegy 379 millió dollárt lapátolt össze összesen, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája 431 milliót, az Örökkévalók pedig eddig csak 395M dollárt. Ennél is fontosabb, hogy a Nincs hazaút a franchise legsikeresebb fejezetének ígérkezik, és még azt is kilátásba helyezték, hogy megdöntse a Pókember: Hazatérés 880 millió dolláros és a Pókember: Idegenben 1,1 milliárd dolláros bevételi sikerét.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint “Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet. Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, melyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni.”

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Kraven, a vadász
Filmek

A Kraven, a vadász producere nagyon hihető magyarázatot adott arra, miért kellett decemberre tolni a premiert

Nehéz vitatkozni a Kraven, vadász producerével, hogy miért kellett nyárról télre áttenni...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Már a jegyelővétellel rekordot döntött a Deadpool & Rozsomák

Tényleg Deadpool és Rozsomák mentheti meg a Marvel Moziverzum jó hírnevét?