Főoldal Filmek Brad Pitt legdrágább filmjében átélhetjük majd az igazi Forma-1-es száguldást
Filmek

Brad Pitt legdrágább filmjében átélhetjük majd az igazi Forma-1-es száguldást

Joseph Krasinski rendező a versenypálya Top Gun: Maverickjét szeretné elhozni.

345
Forma-1

Bár Brad Pitt közelgő Forma-1-es drámája, költségvetése alapján, minden idők legdrágább produkciója lesz, a projekt a technika terén is az élre tör. A rendező, Joseph Kosinski, a Top Gun: Maverickhez hasonlóan azt szeretné elérni, hogy a néző minél inkább a gépben érezze magát. Tom Cruise-zal a levegőben már bizonyították, hogy ez lehetséges, most a versenypályán Brad Pittet ültette igazi volán mögé.

Jerry Bruckheimer producer a Collidernek mesélt arról, hogy pontosan milyen úttörő technikákat és beállításokat használnak víziójuk átültetéséhez a filmvászonra.

Az F1 kameráiról szólva, hat kamerát helyeztünk el a pilótafülkében. Most már ezek pásztázni is tudnak. Képes arra [a rendező], hogy egyszerre vegye Brad arcát és a mellette haladót is. Hihetetlen mit művel, és tizennégy féle pozícióba tudjuk elhelyezni a kamerákat magán a kocsin, ebből egyszerre maximum négyet használunk, hogy ne lassuljon le tőlük.

Brad Pitt egy Formula 1-es versenyzőt, Sonny Hayes-t alakítja majd az autóversenyes drámában, amely hivatalos címmel ugyan nem, de egy rövid leírással büszkélkedhet. A szinopszis szerint Hayes egy visszavonult F1-es versenyző, akit egy szörnyű baleset kísért, amely idő előtt véget vetett versenyzői karrierjének. Amikor megpróbálja a fiatal tehetséget, Joshua Pearce-t és az Apex Grand Prix csapatot sikerre vezetni, Hayes kénytelen szembenézni a múltjával és megküzdeni az örökségével. Pitt, akárcsak Tom Cruise, elvileg saját maga hajtja majd végre a képernyőn látottak nagy részét.

Brad az autókban edzett” – tette Bruckheimer. „Ez egy F1-es karosszéria, amelyet Joe segített megtervezni a Mercedesszel egy 200 mérföld/órás sebességű F2-es motorral, és Brad megtanulta, hogyan kell vezetni. A versenyzők, akik őt edzik, azt mondják, hogy egy született sportoló, és nagyszerű sofőr.”

Pitt filmje elvileg már most 300 millió dolláros költségeknél tart, így természetesen hatalmasak az elvárások vele szemben mind a stúdiótól, mind a várakozók részéről, ráadásul Kosinskitől is mindenki újabb csodát vár. A producerek között van egyébként a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is, az egész projekt célja pedig olyan módon elhozni a Forma-1 világát a filmvászonra, ami méltó minden versenyző szelleméhez, aki valaki bevállalta ezt a féktelen száguldást.

Forma-1
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Volt egyszer egy... Hollywood
Filmek

Brad Pitt játssza Quentin Tarantino utolsó filmjének a főszereplőjét

Quentin Tarantino utolsó filmjére készül Brad Pitt főszereplésével, de tényleg ez lesz...