Főoldal Filmek Brad Pitt Forma-1-es filmje minden idők egyik legdrágább produkciója lesz
Filmek

Brad Pitt Forma-1-es filmje minden idők egyik legdrágább produkciója lesz

Brad Pitt főszereplésével Forma-1-es drámafilm készül.

461
Forma-1

Bár Brad Pitt közelgő Forma-1-es drámájának költségvetése minden idők legdrágább produkciója lesz, több példát láttunk már rá a múltban, hogy olykor stábon kívül álló okok miatt jelentősen megnő a gyártási költség, de végül kifizetődő lesz.

Brad Pitt karrierje során számos sikert élvezhetett, de sok bukást is átvészelt. Néhány legjobb filmje, mint például a Harcosok klubja és a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford anyagilag nem voltak sikeresek bemutatásuk pillanatában. Pitt magas sikerrátája nem jelent mást, hogy annak ellenére is megmaradt A-listás színésznek, hogy kockázatos projektekben vett részt, a közelgő projektje pedig minden eddiginél nagyobb buktatóval néz szembe.

Brad Pitt egy Formula 1-es versenyzőt, Sonny Hayes-t alakítja majd egy közelgő autóversenyes drámában, amelyet a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski készít. Hivatalos címet még nem kapott a film, de egy ígéretes rövid leírást már kaptunk hozzá. A szinopszis szerint Hayes egy visszavonult F1-es versenyző, akit egy szörnyű baleset kísért, amely idő előtt véget vetett versenyzői karrierjének. Amikor megpróbálja a fiatal tehetséget, Joshua Pearce-t és az Apex Grand Prix csapatot sikerre vezetni, Hayes kénytelen szembenézni a múltjával és megküzdeni az örökségével.

Új filmje állítólag 300 millió dollárba került, így az egyik legdrágább film lett, amit valaha készítettek. Ez az ár jóval magasabb, mint bármely másik közelgő Brad Pitt-film költségvetése, így óriási elvárásokat támasztottak ezzel a projekttel szemben. Kosinski mindent megtett annak érdekében, hogy a filmje megfeleljen a várakozásoknak. A Top Gun: Maverick lenyűgözte a közönséget akciójeleneteivel, amihez foghatót még soha nem láttak. Ott valódi vadászgépekkel és vadászpilótákkal forgatták a jeleneteket.

Pitt F1-es filmje ugyanezt teszi versenyautókkal. A film főszereplői több helyszínen is kísérték a száguldó cirkusz mezőnyét, külön a forgatásra átépített Forma-2-es autókkal köröztek a versenypályákon, ott álltak a rajtrácson, és még a felvezető körre is kigurultak. A Top Gun: Maverick óta nem láttunk erre példát, hogy ennyire valósághű érzést kölcsönözzön egy kész produkció, mint a cím nélküli Forma-1-es projekt, amelynek egyik producere a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. Soha nem volt még olyan versenydráma, amely ilyen közel hozta volna a nézőket az akcióhoz, annak ellenére, hogy próbálkozások voltak, mint a Mint a villám és a 2023-as Gran Turismo esetében is.

Forma-1
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Forma-1
Filmek

Brad Pitt legdrágább filmjében átélhetjük majd az igazi Forma-1-es száguldást

Joseph Krasinski rendező a versenypálya Top Gun: Maverickjét szeretné elhozni.

Volt egyszer egy... Hollywood
Filmek

Brad Pitt játssza Quentin Tarantino utolsó filmjének a főszereplőjét

Quentin Tarantino utolsó filmjére készül Brad Pitt főszereplésével, de tényleg ez lesz...