Főoldal Filmek Brad Pitt a Forma-1-es film sztorijáról és a forgatásról osztott meg részleteket a Brit Nagydíjon: “Ilyen G-erőkkel még nem találkoztam”
Filmek

Brad Pitt a Forma-1-es film sztorijáról és a forgatásról osztott meg részleteket a Brit Nagydíjon: “Ilyen G-erőkkel még nem találkoztam”

A Forma-1-es film sztorijáról beszélt Brad Pitt, aki a film egyik főszereplőjét alakítja az Apple TV készülő filmjében.

27
Forma-1

A hétvégén Brad Pitt és Damson Idris főszereplésével kezdetét vette az új Forma-1-es film forgatása a száguldó cirkusz szentélyében. Az angliai Silverstone-ban megrendezett Brit Nagydíj mindhárom napján forgatták a hollywoodi produkciót, aminek társ-producere a sportág egyik legnagyobb alakja, Lewis Hamilton lesz.

Ez lesz az első igazi nagyszabású F1-es film, hiszen a stáb egy Forma-2-es autót teljesen átépített a Mercedes segítségével a film forgatására, a kormány mögé pedig ezúttal nem dublőröket ültettek, hanem maguk a filmsztárok nyomják tövig a pedált; a nagydíjhétvégén Pitt és Idris rótták a köröket a legendás aszfaltcsíkon.

A korábbi brit autóversenyzőnek, Martin Brundle-nak nyilatkozva Pitt a Sky Sportsnak elárulta, hogy “az egész nagyszerű volt. Csodálatos a hangulat, boldog vagyok, hogy részese lehetek és elmondhatom a történetünket. A csapatok kitárták előttünk az ajtóikat.”

Egy fickót alakítok, aki az 1990-es években versenyzett… aki szörnyű balesetet szenved, összeomlik és eltűnik, majd más szakágakban versenyez. A barátja, akit Javier Bardem alakít, egy csapattulajdonos, aki felkeresi [a karakteremet]. A mezőny végén helyezkedik el a csapat, 21-22. helyen állnak a rajtrácson, soha nem szereztek pontot. De van egy fiatal fenoménjük, akit Damson Idris alakít, és engem is beszerveznek, aztán kezdetét veszi a szórakozás. Elmondom, mi a lenyűgöző benne – az egész autóra kamerák vannak felszerelve – még sosem láttál ilyen sebességet, még sosem tapasztaltál ilyen G-erőket. Nagyon, nagyon izgalmas.

Brad Pitt

Pitt felajánlott Brundle-nak egy cameo szerepet is a filmben. “Nagyszerű itt lenni” – mondta Pitt a silverstone-i forgatásról. “Annyira jól szórakozunk, ez életem legjobb időtöltése.” A stáb egy komplett motorhome-ot is felépített a Forma-1-es csapatok mellet a boxban, valamint kivették részüket a hétvégi programból is. A forgatás következő állomása a Hungaroring lesz két hét múlva, ahol a verseny után maradnak további három hétre.

A filmet rendezi a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski, aki egyben producer is a hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton mellett. A látvány már most garantált, hiszen a filmen Jerry Bruckheimer és Chad Oman közös produkciós cége is dolgozik. A film a teljes F1-es közösséggel – beleértve magát a Forma-1-et, a 10 csapatot és az FIA-t – együttműködve készül. A forgatókönyvet az Oscar-jelölt Ehren Kruger írta.

Forma-1
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.