Főoldal Filmek Box Office: Nagyot zuhant a Flash: A Villám jegyeladása, és még egy korábban bemutatott film is legyőzte
Filmek

Box Office: Nagyot zuhant a Flash: A Villám jegyeladása, és még egy korábban bemutatott film is legyőzte

Alig akartak jegyet váltani Flash szólókalandjára a hétvégén, nehéz helyzetben a DC Univerzum.

239
Flash: A Villám
Forrás: Warner Bros.

Már a hétvége előtt aggasztó jegymutatókkal bírt a DC Studios legújabb filmje, de arra talán senki sem készült fel, hogy egy héttel a bemutató után a Flash: A Villám leszorul az első helyről, és a box office jegyeladások élére a Sony Pictures nagysikerű animációs rajzfilmjének a folytatása visszatornázza magát.

A Pókember: A pókverzumon át állhatott fel ismét a hétvégi amerikai jegybevételi dobogó legmagasabb fokára, miután a Flash: A Villám egészen a harmadik helyre lassult vissza, és a nyitóhétvégéhez képest 72%-kal csökkent a jegyeladása.

A Comscore jelentése szerint a Pókember: A pókverzumon át negyedik hétvégéjén az első helyen végzett a mozikban, 19,3 millió dolláros hétvégi bevétellel az Egyesült Államokban, ami 29%-os visszaesést jelent az előző héthez képest. Az Oscar-díjas rajzfilm második része már 317,05 millió dollárt ért el tengerentúlon és 560 millió dollárt világszerte.

A Pixar Elemi című rajzfilmje, amely a múlt hétvégén a Villám mellett nyitott, Észak-Amerikában csak 38%-os visszaesést produkált, és 18,46 millió dollárt keresett, és ezzel megtartotta a második helyet. A harmadik helyen a DC Comics legújabb adaptációja végzett 15,26M dollárral, ami 72%-kal kevesebb bevételt jelent az 55 millió dolláros debütáló teljesítményéhez képest.

Összehasonlításképpen a Marvel Studios egyik leggyengébb produkciójával a kasszáknál: a Flash: A Villám 72%-os visszaesése nagyobb volt, mint A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 69%-os visszaesése második hétvégéjén. A DC területén a Flash visszaesése rosszabb volt, mint a Black Adam 59%-os és a Shazam! Az istenek haragja 69%-os visszaesése. A Flash: A Villám Észak-Amerikában 87,64 millió dollárt, világszerte pedig 210,9 millió dollárt hozott eddig.

A Jennifer Lawrence főszereplésével készült Barátnőt felveszünk a negyedik helyen végzett a nyitóhétvégén 15,1 millió dolláros észak-amerikai összbevétellel, a Transformers: A fenevadak kora 11,6 millió dollárral zárta az első öt helyet.

Barátnőt felveszünk
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...

Kevin Feige
Filmek

Ezt a DC-filmet Kevin Feige mindig megnézi, mielőtt az MCU egy új filmjén dolgozna

Kevin Feige mindig megnéz egy filmet a DC-től, amelyre úgy tekint, mint...