Főoldal Filmek Történelmi nagy bukással néz szembe a “minden idők legjobb szuperhősfilmjének” kikiáltott Flash: A Villám
Filmek

Történelmi nagy bukással néz szembe a “minden idők legjobb szuperhősfilmjének” kikiáltott Flash: A Villám

A világnak elege lett a szuperhősökből, most durrant ki a lufi?

360
Flash: A Villám

A DC Univerzum egyik leggyorsabb élő embere, a Flash: A Villám történelmi nagy bukással néz szembe a második hétvégén. A DC Studios nem ilyen kezdésről álmodott, hiszen már a nyitóhétvégével is voltak bajok, várakozáson alul teljesített a film, és úgy tűnik, hogy a következő hétre ez csak tovább esett.

A hét elején még úgy tűnt, hogy Ezra Miller főszereplésével forgatott film a második hétvégén is az első helyen áll majd az észak-amerikai jegypénztáraknál. Itt szögeznénk le, ugyan a nyitóhétvégét elvitte a film, de az egy négynapos amerikai hosszúhétvége volt, és 4 nap alatt hozott annyit a film, mint más produkciók 2 vagy rosszabb esetben 3 nap alatt. Optimistán várták a második hetet, hogy a box office élén maradhat a film, ám a jegyeladások bezuhantak. A Deadline szerint a Flash: A Villám rekordot jelentő 75%-os visszaesés elé néz, ami minden idők legnagyobb visszaesése bármelyik szuperhősfilm esetében.

A film pénteken 4,3 millió dollárral nyitotta meg a hétvégi forgalmat, és elemzők szerint 14M dollárnál állhat meg vasárnap este a mutató. Ez még a 2011-es Zöld Lámpás 66%-os visszaesésénél is nagyobb. A jelét sem látjuk annak, hogy a következő napokban kedvet kapnának a mozinézők Flash kalandjára, így az amerikai bevétel 86,3M dollárnál állhat meg vasárnap estére az Egyesült Államokban.

Ez sokkoló eredmény, különösen azok után, hogy “minden idők legjobb szuperhősfilmjének” nevezték és a Las Vegas-i CinemaCon után pozitív reakciókkal árasztották el a közösségi médiát, majd a nagy kritikák már sokkal árnyaltabb képet festettek a filmről. Még rosszabb lehet a helyzet, hogy Jennifer Lawrence új vígjátéka is megelőzheti a filmet, és ezzel a Warner Bros. új filmje csak a negyedik helyre lesz elég.

Bár egyesek azzal fogják vigasztalni a stúdiót, hogy a világnak elege van a szuperhősökből, és most durrant ki a lufi, eddig volt vevő a világ a Bosszúállókra és a DC hősei. Lehet benne igazság, de a Pókember: A pókverzumon át rácáfolt, hogy jó képregényfilmeknek továbbra is van piaca. Ez persze nem vigasztalja a Warner Bros. Discovery vezetőit, akik több mint 200M dollárt áldoztak a filmre, és az idei évben másik két filmet is bemutatnak majd: nyár végén a Kék Bogár, télen az Aquaman és az elveszett királyság jön.

Flash - A Villám
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...