Főoldal Filmek Box Office: Mind a Flash: A Villám, mind az Elemi felsült a kasszáknál
Filmek

Box Office: Mind a Flash: A Villám, mind az Elemi felsült a kasszáknál

Csalódást okozott a Flash: A Villám, de a Pixar új filmje sem remekelt a kasszáknál.

303
Flash: A Villám

Miközben a Flash: A Villám és az Elemi megnyerte, és ezzel az amerikai hétvégi bevételi lista legmagasabb fokára állhatott, a DC Studios és a Pixar új filmjei csalódást okoztak, hiszen mindössze 55,1 millió, illetve 29,5 millió dolláros bevétellel zártak a nyitóhétvégén.

A Comscore jelentése szerint az Ezra Miller főszereplésével készült DC-film nemzetközileg 75 millió dollárt hozott, így a globális bevétele elérte a 139 millió dollárt. A Box Office Mojo szerint ez a nyitás a Shazam! 53,5 millió dolláros és a Black Adam 67,0 millió dolláros bevételei közé esik, és ezzel az eredménnyel a Flash: A Villám a 7. helyen áll a DCU-filmek észak-amerikai nyitóhétvégéinek rangsorában.

A példaként hozott korábbi két DC-film egyike sem tudta átlépni a 400 millió dolláros globális jegybevételi határt, ebből pedig következik, hogy valószínűleg nem lesz kasszasiker Flash önálló kalandja sem, holott rengeteg pénzt emésztett fel a produkció, kezdve a premier sorozatos csúsztatásával. A becslések szerint a marketing kivételével nagyjából 200 millió dollárjába fájt a film a Warner Bros.-nak.

A filmről alkotott kritikák eléggé megoszlanak, és az sem segített a film helyzetén, hogy a főszereplőt alakító Ezra Miller a film forgatása alatt többször is jogi problémákba keveredett, és a film promóciójában is alig vett részt. Ráadásul a Flash a SnyderVerse utolsó filmje, és a bevételből megítélve valószínűleg nem lesz nagy hatással James Gunn és Peter Safran DCU-jára. A DC Univerzum első filmje a Superman: Legacy lesz, amit két év múlva mutatnak be a mozikban.

Túlzottan a Pixar sem lehet boldog, ugyanis nem kezdett erősen az Elemi. A legújabb rajzfilm büdzséje nagyjából 200 millió dollárba került a marketing előtt, minden idők legrosszabb amerikai nyitását produkálta a Pixar-filmek sorában, és még az Előre 39,1 millió, illetve a Dínó tesó 39,1 millió dolláros kezdését sem tudta felülmúlni. A film nemzetközileg csak 15 millió dollárt tett hozzá az összbevételhez, ami 44,15 millió dolláros globális bevételt jelentett.

A Pókember: A pókverzumon át viszont folytatja nagyszerű szereplését a mozikban, és harmadik hétvégéjén 27,8 millió dolláros bevétellel a harmadik helyen végzett a mozikban. A Pókember multiverzális kalandja Észak-Amerikában már 280,3 millió dollárt, világszerte pedig 494 millió dollárt ért a Sony Picturesnek.

A Transformers: A fenevadak kora 20 millió dollárral a negyedik helyre szorult, a Disney egy másik produkciója, A kis hableány pedig 11,6 millió dollárral zárta az első öt helyet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Disney
Filmek

2015 óta a Disney először csúszott le a box office lista első helyéről

Nem a Disney termelte a legtöbb pénzt a mozikasszáknál a 2023-as évben.