Főoldal Filmek Box Office: Az MCU eddigi leggyengébb bevételével nyitott a Marvelek
Filmek

Box Office: Az MCU eddigi leggyengébb bevételével nyitott a Marvelek

Ennyire rosszul még egy film sem kezdett az MCU-ban, mint a Marvelek.

520
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

Az előzetes becslések alapján nem vártuk, hogy ez lesz a franchise legerősebb nyitóhétvégéje, de ennyire rossz eredményre senki se számított. Még a becslésektől is messze elmaradt a film. Bár a Marvel Moziverzum triója állhatott fel az amerikai jegybevétel legmagasabb fokára, a Marvelek 47,0 millió dolláros jegyeladásával minden idők legrosszabb nyitását produkálta az MCU fennállása óta.

A Comscore adatai szerint a Marvelek a 2008-as A hihetetlen Hulk 55,4 millió dolláros, a 2015-ös A Hangya 57,2 millió dolláros és az Amerika kapitány: Az első bosszúálló 65,0 millió dolláros nyitóhétvégéjétől is elmaradt. Az Államokon kívül sem kezdett erősen a film, a nemzetközi jegyeladások 63,3 millió dollárt tettek ki, ezzel az MCU 33. filmjének az összbevétele 110,3 millió dollárig emelkedett.

Összehasonlításképpen: a 2019-es Marvel Kapitány 153 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában, valamint további 302 millió dolláros nemzetközi bevételre tett szert, így az első rész 455 millió dolláros globális összbevétellel döntötte be a mozik ajtaját.

Az előrejelzések szerint a Marvelek eredetileg 75-80 millió dolláros bevételre számított, de ezt néhány nappal a premier előtt már 60-65 millió dollárra jósolták az elemzők. Nagyon sok tényező vezetett ahhoz, hogy ilyen gyengén nyitott a film, de talán a legfőbb ok az alulteljesítésre, hogy a film sztárjai, Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani és Samuel L. Jackson nem tudták időben elkezdeni a film népszerűsítését a sztrájkok miatt. Bármennyire is furán hangzik, nagyon sok múlik azon, hogy a színészek körbeutazzák a Földet és reklámozzák a filmet. A Warner Bros. éppen ebből kifolyólag törölte a Dűne: Második Rész 2023-as bemutatóját.

A Rotten Tomatoes értékelései alapján a Marvelek jelenleg 62%-on áll, tőle csak a 47%-on álló Örökkévalók kapott rosszabb kritikákat, illetve az ítészek véleménye szerint a franchise legrosszabbjának kikiáltott A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, amely 46%-kal vezet. A Marvelek közönség-pontszáma viszont 84%-ot mutat.

A box office bevétel a továbbiakban így alakult: az Öt éjjel Freddy pizzázójában 9 millió dollárral a második helyen végzett, Taylor Swift: The Eras Tour 5,9 millió dollárral a harmadik helyen zárt, a Priscilla 4,7 millió dollárral a negyedik helyen landolt, a Megfojtott virágok pedig 4,6 millió dollárral zárta az első öt helyet.

Marvelek
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.