Főoldal Filmek Box Office: A Marvel Studios leggyengébb nyitóhétvégéjét hozhatja a Marvelek
Filmek

Box Office: A Marvel Studios leggyengébb nyitóhétvégéjét hozhatja a Marvelek

A legnagyobb harcát nem a filmvásznon, hanem a kasszáknál vívja a Marvelek

470
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

Csalódást keltő nyitóhétvégéről lehetett olvasni a Marvel Studios legújabb produkciójának premierje előtt, de talán arra senki nem számított, hogy ennyire alacsony lesz az érdeklődés a trióért. A Marvelek a csütörtök esti elővetítések alapján 6,6 millió dolláros bevétellel nyitott a kasszáknál a tengerentúlon, ami jócskán elmarad a 2019-es Marvel Kapitány 20,7 millió dolláros bevételétől.

Az első film 153,4 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában, miközben világszerte 1,13 milliárd dolláros bevétellel zárt, ha nem számolunk az infláció mértékével. Volt egy nagy előnye az akkori filmnek, mégpedig hogy a Bosszúállók: Végtelen háború stáblista alatti jelenetében felvezették a karaktert. A karaktert 2019-ben mutatták be egy önálló filmben, majd még abban az évben visszatért a Bosszúállók: Végjátékban.

A Marvel Studios és a Disney folytatásának több nagyobb kihívással is szembe kellett néznie. A film bemutatóját többször elhalasztották, és a legfrissebb felmérések szerint az időzítés is rossz. Felmérések szerint amennyiben a filmet három héttel korábban mutatják be, akkor 75-80 millió dolláros bevétellel kezdhetett volna az amerikai jegypénztáraknál. Ehhez képest a Marvelek mindössze 60-65 millió dolláros bevételre számíthat a nyitóhétvégén, ami egyben a Marvel Studios egyik leggyengébb nyitószereplését jelenti.

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kreektől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet.

Marvelek
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Fantasztikus Négyes
Filmek

A Fantasztikus Négyes Lényét alakító színészt arról kérdezték: Hogyan készül a szerepre?

Ebon Moss-Bachrach nem akármilyen technikával készül A Fantasztikus Négyes szerepére.

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...