Főoldal Filmek Elemzők szerint csalódáskeltő nyitóhétvégét hoz a Marvelek
Filmek

Elemzők szerint csalódáskeltő nyitóhétvégét hoz a Marvelek

Előrejelzések szerint szuperhősmércével mérve nagyon gyengén nyit majd a Marvelek.

771
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

Annak ellenére, hogy a 2018-as Marvel Kapitány nem várt magasságokba emelkedett, és a Marvel első női szuperhősfilmje rekordokat döntött, úgy tűnik, hogy a Marvel Studios és Nia DaCosta rendező folytatása nem fogja megismételni az első rész sikerét. Az MCU következő nagyszabású kalandja a bevételi előrejelzések szerint a nyitóhétvégén csalódást keltő, 50-75 millió dolláros bevétellel számolhat.

A Marvelek című filmet november elején fogják bemutatni a mozikban, és hiába a jó időzítés, elég kiábrándító nyitóhétvégét fog produkálni a Marvel Kapitány folytatása. A BoxOfficePro.com szerint a Marvel Studios legújabb MCU-kalandja várható amerikai bevétele nagyjából 50 és 75 millió dollár közzé tehető majd.

Ez egy átlagos stúdiófilmtől nem lenne rossz nyitóhétvége, de nem egy olyan stúdiótól, ami a közelmúltban rendszerint már az első hétvégén több százmilliós bevételre tett szert; csak a kontextus kedvéért: az első Marvel Kapitány 153 millió dollárt hozott, amikor 2019-ben kijött a mozikban. Az oldal megjegyzi, hogy az előzetes jegyértékesítések 42%-kal maradnak el az Örökkévalókétól, 69%-kal A galaxis őrzői: 3. részétől és csaknem 72%-kal A Hangya és a Darázs: Kvantumániáétól. Sokkal tragikusabb a helyzet, ha a teljes időt nézzük a mozikra levetítve, hogy a Marvelek mindössze 121-189 millió dollárt hozhat az amerikai piacon.

Természetesen ezek csak találgatások és csak hosszútávú előrejelzések, amelyekről a múltban már kiderültek, hogy az elemzők sem tévedhetetlenek. Persze olykor jól, meglepően pontosan jósolják meg, hogy egy film mennyit fog hozni a piacon, azért még korai lenne leírni a Marvel Moziverzum trióját.

Nemrég megerősítést kaptunk arról, hogy a folytatás valóban az eddigi legrövidebb MCU-film lesz, mindössze 1 óra 45 perces lesz a stáblistával együtt. Egy másik jelentés szerint ez lesz az egyik legszerényebb költségvetésű MCU-film is (130 millió dollár), de ezt később cáfolták. Az MCU női szuperhőseinek filmje tényleges költségvetése közelebb van a 220 millió dollárhoz.

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kreektől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet.

A film főszereplői Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton és Park Seo-joon. A rendező Nia DaCosta, a producer pedig Kevin Feige. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Mary Livanos és Matthew Jenkins executive producerek. A forgatókönyvet Megan McDonnell, Nia DaCosta, Elissa Karasik és Zeb Wells írta.

Marvelek bemutatójára 2023. november 9-én kerül sor a mozikban.

Marvelek
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.