Főoldal Filmek A Marvelek lehet a Marvel Studios legkisebb költségvetésű mozifilmje
Filmek

A Marvelek lehet a Marvel Studios legkisebb költségvetésű mozifilmje

A Marvelek játékideje mellett még költségvetésben is kilóg a sorból, ez lehet a Marvel Studios legolcsóbb filmje.

478
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy a jövőben kisebb költségvetésből gazdálkodhatnak a stúdiók, és úgy tűnik, hogy beváltotta ígéretét. Egy most megjelent cikk alapján a Marvelek lesz a Marvel Studios valaha készült legkisebb költségvetésű filmje.

Kiderült a Marvelek állítólagos költségvetése, és amennyiben pontos ez a jelentés, akkor a Marvel Kapitány folytatása az első két Hangya-filmmel együtt a Marvel Studios minden idők legolcsóbb filmje lenne. A Vanity Fair interjúvolta meg Nia DaCostát, amikor a rendező úgy fogalmazott, hogy a film költségvetése szerény 130 millió dollár volt. Összehasonlításképpen a Marvel Studios másik 2023-as nagyszabású filmje, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 200 millió dollárba, míg A galaxis őrzői: 3. rész 250 millió dollárba került.

Bár viszonylag “olcsó” árcédulával bélyegezték meg a folytatást, a Marvelek lehet a legnagyobb költségvetésű film, amelyet valaha fekete nő rendezett. Az interjú során DaCosta bevallotta, hogy voltak fenntartásai a szerződtetéssel kapcsolatban, és korábbi rendezőket keresett meg, hogy tanácsot kérjen tőlük. A beszélgetés alatt kiderült továbbá, hogy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű rendezőjének, Destin Daniel Crettonnak írt SMS-t a nehéz forgatási napokon, amikor különösen “túlterheltnek” érezte magát.

Meg fognak ölni és elpusztítják a lelkemet? Kevin Feige rossz ember? De ők azt mondták: ‘Nem, ő csak egy jó srác, aki kocka volt’.

Néha ott voltál egy jelenetben, és azt gondoltad: ‘Mi a fenét jelent ez a szarság?’. Vagy egy színész valami őrült dolgot néz, miközben egy jelenetet forgatunk az űrben, és [valójában] egy kék X-et néz. Nyilvánvalóan voltak nehéz napok, és olyanok, amikor azt gondoltad: ‘Ez egyszerűen nem működik.’.

Nia DaCosta

Egy korábbi jelentés szerint a film játékideje 1 óra 38 perces lesz stáblistával, és ezzel a stúdió valaha készült legrövidebb mozifilmje lehet. Ezt eddig A hihetetlen Hulk és a Thor: Sötét világ tartotta 1 óra 52 perccel.

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kreektől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet.

A film főszereplői Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton és Park Seo-joon. A rendező Nia DaCosta, a producer pedig Kevin Feige. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Mary Livanos és Matthew Jenkins executive producerek. A forgatókönyvet Megan McDonnell, Nia DaCosta, Elissa Karasik és Zeb Wells írta.

Marvelek bemutatójára 2023. november 9-én kerül sor a mozikban.

Marvelek

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool
Filmek

A Préda rendezője viccesen reagált azokra a képekre, amiket Ryan Reynolds szivárogtatott ki a Deadpool 3. forgatásáról

A film, amiben Deadpool összecsap az univerzum egyik leghalálosabb gyilkológépével, a Ragadozóval.

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...