Főoldal Filmek A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb filmje.

463
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

A hét elején mi is beszámoltunk arról, hogy a Marvelek lehet a Marvel Studios valaha készült “legolcsóbb” filmje, erre azonban rácáfolni látszik az egyik külföldi lap beszámolója. A jelentés szerint a film gyártási költsége messze meghaladja a korábban becsült 130 millió dollárt, és ezzel az egyik legdrágább szuperhősfilmje lehet a Disneynek.

Most akkor mennyibe került a Marvelek?

A Marvelek költségvetése a hét elején némi vitát váltott ki, amikor a Vanity Fair lehozott egy portrécikket a rendezőről. Az interjú során Nia DaCosta azt állította, hogy a film büdzséje nagyjából 130 millió dollárra tehető. A publikáció után korrigált az oldal, és mára törölték ezt az adatot.

A Forbes mai jelentése szerint a Disney pénzügyi dokumentumai alapján a cég 219,8 millió dollárt szavazott meg a folytatásra, azonban a teljes gyártási költsége végül 274,8 millió dollárra rúgott, ami már tartalmazta azt az 55 millió dolláros támogatást, amit az a brit kormánytól kapott. A cikkben még arra is kitérnek, hogy a filmnek körülbelül 439,6 millió dollárt kell keresnie globálisan, hogy nullszaldós legyen, mivel a bevételek felét nagyjából zsebre teszik a mozik.

Eddig nem okozott nagy gondot, hogy átlépjék ezt a határt a Marvel Studios filmjei, bár voltak döcögős filmek, valahogy mindig úgy sakkoztak, hogy jól jöttek ki. A galaxis őrzői 3. rész a Box Office Mojo szerint 845 millió dollárt keresett nyáron, miközben A Hangya és a Darázs: Kvantumánia a vegyes kritikák ellen küzdött, de végül annak is összejött a 476 millió dolláros bevétel. Előttük a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! és a Thor: Szerelem és mennydörgés jóval 700M dollár fölött hozott, a Doctor Strange az őrület multiverzumában pedig majdnem az egymilliárd dollárt is átlépte.

Elképzelhető, hogy a 130 millió dollár csak a Marvelek gyártási költségvetése volt, a 270 millió dolláros összegbe pedig beletartozik már a promóció és a marketing is, ami szintén komoly összeget emészt fel a stúdiók költségvetéséből.

Marvelek
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.