Close


Közelgő események

BREAKING Előzetesek

Bemutatták a Dűne 2. rész első előzetesét, amiben Paul Atreides megül egy homokférget

Nézzétek meg a Dűne 2. rész első nagy előzetesét! Eszméletlen lett!

  • PublishedMay 3, 2023

Itt az ideje, hogy visszatérjünk Arrakis dűnéi közé, a Warner Bros. ugyanis egy lenyűgöző elsőfilmes előzetest tett közzé a várva várt Dűne 2. filmből. Az epikus tease előzetesben először vethetünk pillantást Florence Pugh Irulan hercegnőjére és Austin Butler félelmetes Feyd-Reutha Harkonnenjére, valamint bepillantást engedett a film kulcsfontosságú pillanatába – Timothée Chalamet egy óriási homokférgen lovagol.

Chalamet újra Paul Atreides szerepében látható, míg Rebecca Ferguson visszatér édesanyja, Jessica Atreides szerepében, akik az Atreides pátriárka, Leto Atreides herceg (Oscar Isaac) halála után menekülnek. Josh Brolin Gurney Halleckként csatlakozik hozzájuk, aki Paul tanára és testőre volt gyerekkorában, és aki az Atreides-ház védelmére esküdött fel, míg Zendaya a Fremen törzs tagjaként, Chaniként jelentősen felerősödik, miután az előző filmben csak egy cameo szerepben szerepelt.

Szintén visszatér Stellan Skarsgård, mint a lepusztult és gonosz Harkonnen báró, valamint Dave Bautista, mint Glossu Rabban, a Harkonnen-ház egyik katonai vezetője. A további szereplők között láthatjuk még Javier Bardem mint Stilgar, a Fremenek vezetője, Charlotte Rampling mint Mohiam Bene Gesserit tisztelendő anya, Léa Seydoux mint Lady Margot és Stephen McKinley Henderson mint Thufir Hawat.

A múlt heti CinemaConon Zendaya így nyilatkozott Chani-ról: “Ezúttal nem csak álmokban szerepel. Csak egy kis időt kaptam arra, hogy megtudjam, ki ő [az első részben]. Ők még mindig két fiatal, akik megpróbálnak felnőni, szerelembe esni és elmenni, harcosnak lenni a népedért”. A folytatásról szólva Villeneuve megjegyezte: “A második rész egy epikus háborús film, sokkal sűrűbb. Meglátogattuk az Arrakist. Új helyszíneket látogatunk meg; minden új a filmben. Az első filmben 40%-ban IMAX-ben forgattunk – ezúttal teljes IMAX-ben”.

Timothée Chalamet és Zendaya visszatérnek a sivatagi Arrakis bolygóra Denis Villeneuve Dűne című filmjének folytatásának első hivatalos előzetesében. A most közzétett sneak peekben a közönség betekintést nyerhet a Villeneuve által rendezett 2021-es sci-fi eposz várva várt folytatásába. A teaser előzetesben először láthatjuk teljes valójában Austin Butlert, mint Feyd-Rautha, aki Paul riválisaként fog szerepelni a filmben.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

A franchise legújabb részének megjelenésével párhuzamosan a Dűne-univerzum a televízió területén is terjeszkedni fog: érkezik ugyanis a The Sisterhood című tévésorozat, amely a Bene Gesserit-rend eredetére fog összpontosítani, és 10 000 évvel az első film eseményei előtt játszódik. Hogy a sorozat mikor kerül a kis képernyőre, még nem tudni, különösen, hogy a forgatás jelenleg szünetel Johan Renck rendező és Shirley Henderson távozása miatt. Az idén megjelenő új filmmel azonban a rajongóknak még sok várakozásra van okuk, hiszen a klasszikus sci-fi remekmű megelevenedik.

Dűne 2. rész november 3-án kerül a mozikba.

Dűne 2.
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.