Főoldal Filmek A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.

415
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hogy miért Steven Spielberg az egyik legkedveltebb és a filmipar legbefolyásosabb filmrendezője napjainkban. Az évek során számos produkciót életre keltett rendezőként vagy producerként, és olyan sikerfilmeket köszönhetünk neki, mint például az E.T. és a Harmadik típusú találkozások.

A legendás filmrendezőt vendégül látták az egyik podcast-műsorban, ahol szóba került Denis Villeneuve legújabb munkája, a Dűne: Második rész. A DGA “Director’s Cut” legutóbbi epizódjában Spielberg úgy fogalmazott, hogy az epikus folytatás az egyik “legbriliánsabb sci-fi film”, amit valaha látott.

Megtiszteltetés számomra, hogy itt ülhetek és beszélhetek önökkel. Hadd kezdjem azzal, hogy vannak filmesek, akik világokat építenek. Ez a lista nem hosszú, és tudjuk, hogy sokan közülük kik. Kezdve [Georges] Méliès-től és Disney-vel és Kubrickon át George Lucasig. Ray Harryhausen is szerepel ezen a listán. Fellini is felépítette a saját világát. Tim Burton. Nyilvánvalóan Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. A listát még folytathatnánk, de nem olyan hosszú, és én mélyen, buzgón hiszem, hogy te [Denis Villeneuve] vagy az egyik legújabb tagja.

Steven Spielberg

Az interjúban Villeneuve teljesen elájult ettől a kijelentéstől, de Spielberg monológja itt még nem ért véget. A későbbiekben kiemelte a folytatásból azt a jelenetet, amikor a Fremenek meglovagolják a homokférgeket, amit kedvenc jelenetének tart az epikus folytatásból.

“A homok ellenére, ami ebben a filmben megtalálható, valójában a vízről szól. A szent vizek, amelyek kívánkoznak a zöld rétek iránt és az élet kék vize után. A sivatagot úgy tűntetted fel a filmedben, hogy az egy óceán, egy tengerhez hasonlítson. A homokférgek olyanok voltak, mint a tengeri kígyók. Ott van az a jelenet, amikor szörföznek a homokférgeken, az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha láttam. Soha korábban! A sivatagot úgy mutattad be a filmben, mintha folyadék lenne” – folytatta Spielberg.

Aligha Spielberg az egyetlen, aki nagy csodálója a filmnek. A kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán a film mellett 93 százalékos pontszám olvasható, és a box office bevételek is azt tükrözik, hogy tényleg egy kiváló film lett. A második rész alig több mint két hét alatt túlszárnyalta elődje teljes bevételét.

Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

17 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Steven Spielberg megerősítette, hogy elkészül a Ready Player Two

A Ready Player One sikere után jön a folytatás a filmvászonra.

Dűne: Második Rész
Filmek

Austin Butler bevallotta, hogy improvizálta a Dűne: Második rész egyik jelenetét Harkonnen báróval

Eredetileg nem nem szerepelt a Dűne 2. forgatókönyvében, Austin Butler a forgatáson...