Close


Közelgő események

Előzetesek

Magyar szinkronnal is a frászt hozzák ránk A mumus új előzetesében

Már láttuk a filmet a CinemaConon, és tényleg az idei év egyik meglepetése lesz.

  • PublishedMay 3, 2023

Az emberiség talán legklasszikusabb rémszörnye: a mumus. A popkultúrában különböző formákat ölt, de a mumus nevet gyakorlatilag bármire rámondhatjuk, ami az éjszaka alatt kísért minket. Az a valami, ami a kisgyerekek után jön, amikor kialszanak a fények, a szörny az ágy alatt. Nos, a mítoszok újabb formát öltenek köszönhetően Stephen King novellájának, ugyanis nyár elején érkezik A mumus.

Az eredeti tervek szerint A mumus a Hulu streamingszolgáltatón jelent volna meg, de nemrég elcserélték mozibemutatóra, és a tervek szerint 2023. június 2-án kerül bemutatásra. A Disney és a 20th Century Studios kétségtelenül arra számít, hogy a Démonok között mintájára hasonló sikereket érnek el Stephen King adaptációjával, és a nyár horrosikere lesz A mumus. A Disney olyannyira bízik a filmben, hogy április végén a Las Vegas-i CinemaCon harmadik napján levetítette a teljes filmet, és mindenki egyetértett Stephen King kijelentésével, hogy hátborzongató lett, ijesztő. A frászt hozták ránk a sötét előadóteremben.

A bestseller író, Stephen King fejéből kipattant ötlet alapján a középiskolás Sadie Harper és húga, Sawyer életét mutatja be a film, akik még mindig nem heverték ki anyjuk elvesztését. A gyerekek sok támogatást kapnak édesapjuktól, Willtől (aki egyben terapeuta), miközben saját fájdalmával küzd. Amikor egy kétségbeesett páciens váratlanul megjelenik náluk, hogy segítséget kérjen, egy félelmetes természetfeletti lényt hagy hátra, ami családokra vadászik, és áldozatai szenvedéséből táplálkozik.

A főszereplők között az Obi-Wan Kenobi című Disney+ sorozat gyerekszínésze, Vivien Lyra Blair, továbbá Sophie Thatcher, Chris Messina, Marin Ireland, Madison Hu, LisaGay Hamilton és David Dastmalchian látható.

A mumus rendezője Rob Savage (Az utolsó rítus), Scott Beck & Bryan Woods. Stephen King novellája alapján a forgatókönyvet írta Scott Beck & Bryan Woods (Hang nélkül) és Mark Heyman (Fekete hattyú).

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.